SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yapımı yarıda kalan belediye binası kız yurdu oluyor!

Bu haber 19 Ocak 2023 - 23:30 'de eklendi.

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, AK Parti döneminde yapımı yarıda kalan ve atıl durumda bırakılan belediye hizmet binasının Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek kız öğrenci yurduna çevrileceğini söyledi. Yurdun devir karşılığında Torbalı Kent Meydanı Projesi’nin Büyükşehir Belediyesi tarafından Gerçekleştirileceğini söyleyen Tekin, belediye hizmet binasının da mevcut Belediye Kültür Merkez binasında kalıcı olarak devam edeceğini aktardı.

TORBALI Belediye Başkanı Mithat Tekin, ilçe gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 30 Ekim Depremi’nde büyük hasar alan ve yıkılan belediye hizmet binası, Belediye Kültür Merkezi’ne taşınmıştı. AK Parti döneminde yapımı yarıda kalan ve atıl durumda belediye binasının akıbeti ise belli oldu. Daha önce bina ihtiyacı olan kaymaklık ve emniyetin iç içe olacağı bir formül ile devri yapılması ve eş değer bir alan verilmesi konusu masaya yatırılmış ve belediye ile kaymakamlık arasında görüşmeler yapılmıştı. Geçen 1-1,5 yıllık süreçte ise yol kat edilemeyince belediye devir konusunda hamle yapma kararı aldı.

DEVRİN OLMAMASININ NEDENİ SİYASİ

TORBALI Belediye Başkanı Mithat Tekin, binanın devri ile ilgili süreçte yaşadıklarını anlatarak, “AK Parti döneminde bu belediye binası yapıldı ancak yüzde 95’i tamamlandı. Ancak bu binaya belediyenin taşınmasını istemedik. Belediye binası kentin kalbinde olması gereken hizmet binalarıdır. Biz bu binayı kaymakamlığa devir etmek istedik. Kaymakamlık buna sıcak baktı hatta anlaştık da… Ancak konu devir işlemlerine başlamaya gelinince el ayak kesildi. 1,5 sene geçti, devir için hiçbir girişimde bulunmadılar. Bunun nedeni siyasi… Çünkü bir sonraki seçimde bunun AK Parti tarafından seçim malzemesi olarak kullanılması durumu var” ifadelerini kullandı.

ATIL BİNA KIZ YURDU OLACAK

YARIM kalan binanın kız öğrenci yurdu yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne devredeceklerini söyleyen Tekin, “Yarım kalan binayı Büyükşehir Belediyesi’ne kız yurdu yapılması için devredeceğiz. 350 kişilik bir yurt olacak ve öğrencilerin barınma sorununa ilaç olacak. Diğer yandan ilçemize de bir katma değer katacak bu yurt. Büyükşehir belediyemiz bunun karşılığında meydan projemizi hayata geçirecek. Meydan projemiz kapalı otoparkın olduğu nadide bir meydan olacak” şeklinde konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİ ARTIK KALICI BELEDİYE BİNASI

YIKILAN belediye binasının olduğu bölgede yeni hizmet binası yapılması projesinden vazgeçtiklerini söyleyen Tekin, “Yeni hizmet binası için projemiz hazırdı, ihale de yaptık. Geçen sene binayı 180 milyon TL’ye yapabiliyorduk. Şu an yapım maliyeti 600 milyon TL’ye çıktı. Belediyemizin bütçesi geçen yıl ek bütçe yapmamıza rağmen 400 milyon TL idi. Bu yüzden imkansız bir hale geldi. Biz şu anki bulunduğumuz yeri artık belediye binası olarak kullanacağız. Çok da bir şık bina…” dedi.

SANDIKTAN SEÇİLEREK GELMEK İSTİYORUM

BAŞKAN Tekin, “Seçimlerde belediye başkanlığı adayı olup olmayacağı” yönündeki soruya ise “Merhum belediye başkanımız sonrası meclisten seçilerek belediye başkanı oldum. Bu süre zarfında ayrım gözetmeksizin belediyecilik hizmetlerimizi yerine getirmeye çalıştık, çalışıyoruz. Meclisten seçilerek geldim, bu kez sandıktan seçilerek gelmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.