SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yağış ve drenaj sorunu nedeniyle su basan tarlalarda tespit yapıldı

Bu haber 23 Ekim 2021 - 23:32 'de eklendi.

Tulum Mahallesi’nde 110 dekar beyaz lahana, karnabahar ve brokoli tarlasında ve Göllüce Mahallesi’nde ise 20 dekar brokoli tarlası aşırı yağış ve drenaj sorunu nedeniyle su basması yaşandığı tespit edildi.

GEÇTİĞİMİZ hafta Torbalı’da etkili olan yağışlar bazı noktalarda tarım alanlarına zararlar verdi. Bu kapsamda Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, zarar tespit ziyaretleri gerçekleştirdi.

YAPILAN incelemelerde Tulum Mahallesi’nde 110 dekar beyaz lahana, karnabahar ve brokoli tarlasında ve Göllüce Mahallesi’nde ise 20 dekar brokoli tarlası aşırı yağış ve drenaj sorunu nedeniyle su basması yaşandığı tespit edildi.

HALA su altında olan tarlalarda teknik personel tarafından zarar tespiti yapıldı. Üretici, drenaj sorunuyla yıl boyunca karşılaştıklarını belirterek, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.