SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yabani otlarla mücadele!

Bu haber 21 Kasım 2022 - 14:29 'de eklendi.

Torbalı’da sık sık felakete yol açan anızların yakılmasını engellemek amacıyla kurumlar tarafından yapılan çağrılar, üretici de bu kez karşılığını buldu. Çiftçiler, otları yakmak yerine tere ve ilaçlama yöntemiyle yok etmeye çalışıyor.

İLÇEMİZİN kırsal kesiminde bulunan Özbey, Yeniköy, Ahmetli ve Sağlık dörtgeninde yaz mahsullerindeki hasadın sona ermesi nedeniyle kolları sıvayan üreticiler, bir yandan yazlık mahsullerin hazırlığı içerisine girerken, diğer taraftan özellikle zeytinlik alanların bulunduğu yol kenarlarını ilaçlamaya başladı.

İLAÇLAMA ETKİLİ OLUYOR

GÜZERGAHI kullanan araçlardan atılan sigara izmaritlerinin olası bir yangına sebep olmasını engellemek amacıyla başlayan çalışmalarla, otların hem yanması engelleniyor hem de tekrar üremesi. Bölgenin zeytin ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı ilçede özellikle sonbahar döneminde anız yangınları nedeniyle yüzlerce zeytin ağacının küle döndüğünü ifade eden üreticiler, otların büyümesini engellemek amacıyla ilaçlama çalışması yaptıklarını bildirdi.

OTLARIN zamanla büyüyerek ağaca sardıklarını kaydeden üreticiler, zeytinlerin yanmasına neden olduğunu aktardı. Ürünün bu nedenle döküldüğünü söyleyen çiftçiler, zeytinlik ağaçların bulunduğu alanlarda önce otların tere ile temizlendiğini daha sonra da yapılan ilaçlama ile yeniden üremesinin önüne geçildiğini hatırlattı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.