SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Yabancılar Torbalı’yı sevdi!

Bu haber 25 Kasım 2022 - 2:07 'de eklendi.

Ölüm oranlarının arttığı, göç oranlarının da düştüğü Torbalı’da nüfus artış hızı, bir önceki yıla oranla ilk kez diplerde seyretti.

ÖDEMİŞ, Tire, Selçuk ve Bayındır gibi 7 ayrı ilçenin yer aldığı Küçük Menderes Havzası’nın merkezi olarak nitelendirilen Torbalı’da nüfus verilerinin kamuoyuna açıklanmasının ardından TÜİK, şimdi de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sitemine Kayıt’lı olan ve ikamet ya da çalışma izni alarak Torbalı’da yaşamını sürdüren yabancı uyrukluların rakamsal verilerin dökümünü yayımladı.

İZMİR’İN 30 ilçesini baz alarak verileri toplayan Türkiye İstatistik Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü il genelinde yaşamını sürdüren yabancı uyruklu nüfusun en yoğun olduğu ilçeler arasında Konak’ın ilk sırada yer aldığını aktardı.

11 MART 2011’de başlayan ve halen devam eden iç savaş nedeniyle yoğun bir göç dalgasının oluştuğu Suriye’den kaçarak, Türkiye’ye gelen ve İzmir’e yerleşen mülteci sayısının 100 bini aştığı öğrenilirken, il genelinde en fazla mültecinin bulunduğu ilçeler sıralamasında Torbalı’nın yine zirvede yer aldığı bildirildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.