SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Vücutta iyi gelmediği şey yok! İşte balığın faydaları

Bu haber 31 Ekim 2022 - 12:43 'de eklendi.

Erol Balıkçılık işletmecisi Turgut Öztaş, protein ve omega 3 bakımından zengin, sindirimi en kolay besinlerden biri olan balığın haftada en az 1-2 kez tüketilmeli gerektiğini söyledi.

Balığın sağlık açısından saymakla bitmeyen faydalarıyla ilgili bilgiler veren Torbalılı balıkçı Turgut Öztaş, eşsiz bir besin değeri taşıyan balığa haftada en az 1-2 öğünde mutlaka yer verilmesi gerektiğini dile getirerek uyarılarda bulundu. Özellikle tam mevsimindeyken mutlaka hem çocukların hem de yetişkinlerin balık tüketimlerine özen göstermesi çağrısında bulunan Öztaş, balığın fosfor açısından zengin, kolesterolü az, sindirimi kolay bir besin olduğuna dikkat çekerek “Fazla yağlı olmamak ve tavada kızartılmamak şartıyla balık eti, diğer et ürünlerine kıyasla daha kolay sindirilir. Balık daha az karbonhidrat içermesinin yanı sıra madensel tuzlar ve mineraller açısından da zengindir. Bol miktarda fosfor, kalsiyum, iyot ve flor içerir. Bunun yanında A, B1, B2 ve D vitaminleri ile Omega 3 yağ asitlerinden de zengindir” diye konuştu.

BALIĞIN TAZE OLDUĞUNDAN MUTLAKA EMİN OLUN

KAPALI pazaryerinde yıllardır hizmet veren Erol Balıkçılık’ın işletmecisi Öztaş, balığın sağlık açısından faydaları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Balığın içeriğinde bulundurduğu iyot, zekâ gelişimine fayda sağlar, Kalp sağlığını korur. Araştırmalarda yüksek Omega 3 yağ asitlerini barındıran somon, uskumru ve ton balığı gibi balıkların depresyona karşı büyük fayda sağladığı ortaya koyulmaktadır. Alzheimer’ın oluşturabileceği hafıza kaybını önlemede de önemlidir. Balığın içeriğindeki kalsiyum ise, kemik büyümesini ve kemik sağlığını koruyucu etkiye sahiptir. Balıkta bulunan bir diğer vitamin olan A vitaminin göz sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.” Tüketilen balığın taze olduğundan mutlaka emin olunması gerektiğinin altını çizen Turgut Öztaş, şu uyarılarda bulundu: “Bayat balık tüketmek vücutta istenmeyen rahatsızlıkları beraberinde getirebilir. Taze bir balığın eti sert ve diri olmalı, parmakla basınca çukurlaşmamalı, derisi kaygan ve parlak olmalı, solungaçları parlak kırmızı olmalı, pulları derisinden kolayca ayrılmamalıdır. Taze balık deniz kokuludur, bayat balık çok daha ağır kokuludur. Balık bayatladıkça gözleri matlaşır, taze balığın gözleri ise parlak olur.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.