SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Velilere kötü haber geldi! Okul servislerine büyük zam yolda…

Bu haber 25 Temmuz 2023 - 14:57 'de eklendi.

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, servisçiler olarak en son tarifeyi 8 Mart 2023’te aldıklarını hatırlatarak; “Sadece akaryakıtta o günden bugüne kadar yapılan zam baz alınsa ble yüzde 49.3 zam yapmamız lazım. Personel giderimiz, yedek parça, tamir bakım, sigorta ve kasko masrafları katlandı. Personel taşımacılığında yüzde 40’lık zam talep ettik ancak öğrenci taşımacılığında isteyeceğmiz zam oranını, Ağustos’un ilk haftasında açıklayacağız” dedi.

İZMİR Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Erdem Mert, konuk olduğu SONSÖZ TV’de Gazeteci Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. 1,5 yıl önce oda başkanı seçilen, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu üyesi ve Birlik’te Ulaşım Komisyonu Başkanı olan Erdem Mert, personel taşımacılığında yüzde 40’lık bir zam talebinde bulunduklarını, öğrenci taşımacılığında isteyecekleri zam oranını Ağustos ayının ilk haftasında açıklayacaklarını duyurdu.

ZAMLAR O KADAR ÜST ÜSTE GELDİ Kİ, DAHA ÖNCEKİ ZAM TALEBİMİZİ GERİ ÇEKTİK

ULAŞIM sektörünün gider kalemlerinde üst üste çok büyük zamlar olduğuna dikkat çeken Başkan Mert, “Servisçiler olarak bizim en büyük gider kalemimiz, akaryakıt. Dolayısıyla akaryakıt fiyatları arttıkça biz de personel ve öğrenci taşımacılığındaki fiyat tarifemizde güncellemeye gidiyorduk, zam yapıyorduk. Sadece akaryakıtla bitmiyor bizim işimiz. Ana kalem giderimiz akaryakıt olsa da bunun yanında amortisman giderlerimiz var. Yedek parçaya, MTV’ye zam geliyor, ödediğimiz diğer vergilere zamlar geliyor, araçlarımızı satın alırken zamlı alıyoruz. Asgari ücret arttı. Şoför çalıştırıyoruz, hostes de dediğimiz servis öğretmeni çalıştırıyoruz. Özetle kazancımızı etkileyen çok sayıda kalemde zamlar oluyor.Tüm bu giderlere zam geldikçe bizim de tarife değişikliğine gitmemiz kaçınılmaz oluyor. ÖTV’deki zamdan önce yapılan akaryakıt zamlarından sonra Büyükşehir Belediyesine, UKOME’ye zam talebinde bulunduk. Ancak akaryakıtta ÖTV’ye 6,55 lira zam gelince, daha önce talep ettiğimiz tarifeyi geri çektik, yeniden revize etmek durumunda kaldık. Şimdi o revizeyi yapmaya çalışıyoruz. Revize çalışmasını tamamladığımızda ortaya çıkacak oranı, UKOME’ye bildireceğiz” dedi.

SADECE AKARYAKITTAKİ ARTIŞ BAZ ALINSA BİLE YÜZDE 49,3 ZAM YAPMAMIZ LAZIM

GİDERLERDEKİ artış oranlarını tek tek sayan Başkan Mert, şu değerlendirmelerde bulundu: “En son tarifeyi 8 Mart 2023’te çıkartmıştık. O tarihte mazotun litre fiyatı 22,03 liraydı. 17 Temmuz’da UKOME’ye yeniden başvurduk. Bu tarihte mazotun litre fiyatı 33,03 liraydı. 11 liralık fark oluştu. Son gelen 1,55 liralık zam daha olmamıştı, zam talebini ilettiğimizde. 8 Mart’tan 17 Temmuz’a kadar akaryakıta yapılan zam ve dolayısıyla bizim yapmamız gereken zam, yüzde 49,3’tür. Sadece akaryakıt baz alınamaz ancak sadece akaryakıtı baz alsak bile bizim yüzde 49,3 zam talebinde bulunmamız gerekir.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.