SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Vatandaşlar ayçiçek yağı almak için marketlere akın etti

Bu haber 07 Mart 2022 - 0:16 'de eklendi.

Yağ başta olmak üzere birçok gıda maddesine zam gelmesi öngörülürken yağ bulamamaktan korkan Torbalılı vatandaşlarda marketlere akın etti. Rusya-Ukrayna arasındaki savaş, doların yeniden yükselmesi gibi sebepler yüzünden sıvı yağ fiyatlarına zam bekleniyor. Zam beklentisi ise vatandaşları telaşa soktu. Marketlerdeki sıvı yağ stantlarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

SAVAŞIN artan şiddeti ve lojistik sıkıntıları nedeniyle yağ başta olmak üzere birçok gıda maddesine zam gelmesi öngörülürken yağ bulamamaktan korkan Torbalılı vatandaşlarda marketlere akın etti.

TORBALI’DAKİ bazı zincir marketlerde yağ stokları tamamen tükenirken bazı marketlerde ise ürünlerin satışlarına adet sınırlaması getirildi. İlçe sakinlerinin özellikle 4 ve5 litrelik yağların bittiği gözlemlenirken marketlerde uzun kuyrukların oluştuğu öğrenildi.

ÖTE yandan ilçedeki bazı zincir marketlerin yağ stoku yaptığı ve vatandaşa yağ vermediği iddia edildi

BİTKİSEL Yağ Sanayicileri Derneği, Türkiye’ye yağ getiren gemilere izin verilmediğini açıklamış, Türkiye’nin yağsız kalacağını belirtmişti. Bununla birlikte Türkiye’nin bir aylık ayçiçek stokunun kaldığı ve sonrasında maliyetlerin artacağı da belirtilmişti. Fahiş zam beklentisi nedeniyle vatandaşlar, marketlere akın etti. Hemen hemen her markette aynı izdiham yaşandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.