SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Vatandaş kasis istiyor, sürücüler karşı çıkıyor!

Bu haber 11 Kasım 2022 - 2:26 'de eklendi.

Torbalı’da da belirli noktalarda kasisler bulunuyor. Ancak yol yapım çalışmaları nedeniyle kasisler kaldırıldı. İlçenin önemli cadde ve bulvarlarında yaşayan bölge sakinleri kasislerin tekrar konulmasını isterken, sürücüler ise tam tersini söylüyor.

ARAÇLARIN hızlı bir şekilde geçmesini engellemek, yayaların ve öğrencilerin yol ve kaldırımlarda güvenli bir şekilde yürümelerini sağlamak amacıyla yerleştirilen kauçuktan imal edilmiş olan kasisler sayesinde sürücüler daha yavaş şekilde yolda ilerliyor. Caddelere hız kesici kasislerin yerleştirilmesi özellikle çocukların güvenliği için büyük önem taşıyor.

TÜM Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de aşırı hız trafik kazalarının en önemli sebepleri arasında yer alıyor. Kaza kusurları arasında büyük bir paya sahip olan aşırı hız, sürücülerin sıklıkla tekrarlayarak, kazaya adeta davetiye çıkardıkları önemli bir trafik ihlali olarak nitelendiriliyor. Yolların durumuna göre belirlenen hız sınırı özellikle şehir içinde aşılması durumunda trafik kazaları kaçınılmaz oluyor. Torbalı merkezindeki merkezi yol ve caddelerde hız sınırı limiti 30 ile 50 kilometrenin üzerine çıkmazken araç sürücüleri trafik polislerinin kontrol yapmadığı anlarda ise bu kuralı göz ardı ediliyor.

İLÇEDE genellikle Haluk Alpsü, Sadık İleri ve Cemali Tuncer bulvarlarında ihmal edilen hız sınırı kuralına uyulması amacıyla kasisler yapıldı. Araç sürücüleri kasislerin olduğu noktalarda yavaşlamak durumunda kalıyordu. Sadık İleri ve Cemali Tuncer bulvarlarında da hız sınırına dikkat edilmesi amacıyla sık aralıklarla kasisler yapılmıştı. Ancak sıcak asfalt dökülen caddelerdeki kasisler kaldırıldı. Trafik polislerinin her gün denetim yaptığı güzergahlarda araç sürücüleri buldukları her fırsatta gaza basmaktan çekinmiyor.

KASİSLERİN kaldırılmasıyla araç sürücülerinin güzergahtaki gidiş hızı arttı. Bölge sakinleri, “Yoldaki kasislerin kaldırılmasından sonra araç sürücüleri daha hızlı gitmeye başladı. Kasislerin olduğu zamanlarda araç sürücüleri bu kadar hızlanamıyordu. Yaya geçitlerinde bile çok az sürücü yavaşlıyor. Güzergahtaki kasislerin bir an önce yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Araç sürücüleri ise kasislerin konulmasına karşı çıkıyor.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.