SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Vatan için öldüler, 34 şehit verdik

Bu haber 19 Mart 2024 - 0:11 'de eklendi.

Türk Kurtuluş Savaşı’nın ölümsüz destanı Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü kutlandı. 250 bin şehidin verildiği bu büyük destanda, Torbalı’dan da 34 er’in şehit olduğu biliniyor.

MİLLİ Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a, “Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor. Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi… Bedr’inArslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın” dizelerini yazdıran tarihimizin en önemli savaşlarından Çanakkale destanının  yıldönümü kutlandı.

18 MART Çanakkale destanının yıldönümü vesilesiyle bu şanlı zafer ve ortaya koyulan mücadelede bir kez daha belleklerde tazelenirken, Torbalı’nın da savaştaki pozisyonu yeniden gündemde. Çanakkale’de ilçeden 34 erin şehir olduğu biliniyor.

İŞTE TORBALILI ŞEHİTLER!

DÜNYA tarihini değiştiren ve bir milletin adeta dünyaya kafa tuttuğu savaşta, Torbalılılar da kanlarının son damlasına kadar mücadele etti. O günkü savaşta Torbalı ve çevre köylerden binlercesi savaşa giderken, 34 tanesi bir daha geri dönmedi. Tarih değiştiren o büyük savaşta 34 Torbalılı şehit oldu. Er Ahmet (Yazıbaşı), Er Ahmet (Yazıbaşı), Er Ahmet (Ormanköy), Er Ali (Çaybaşı), Er Ali (Kırbaş), Er Ali (Karakuyu), Er Ali (Merkez), Er Ali Er (Merkez), Er Bayram Ali (Merkez), Er Cemal (Ormanköy), Onbaşı Halil (Yoğurtçular), Er Hasan (Dağtekke), Er Hasan (Helvacı), Er Hüseyin (Demirci), Er İbrahim (Merkez), Er İbrahim (Merkez), Er İbrahim (Merkez), Er İbrahim (Yoğurtçular), Er Mehmet (Merkez), Er Mehmet (Yazıbaşı), Er Mehmet (Çapak), Onbaşı M. Ali (Merkez), Er M. Hüseyin (Merkez), Er Mustafa (Merkez), Er Mustafa (Merkez), Er Mustafa (Merkez), Er Osman (Merkez), Er Os­man (Yazıbaşı), Er Recep (Çaybaşı), Er Şükrü (Helvacı), Er Süleyman (Soğanlıdere), Er Veli (Merkez), Er Veli (Merkez) ve Er Yusuf (Arslanlar).

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.