SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Vade sayısı arttı! Sıfır ve ikinci el otomobilde hareketlilik başladı

Bu haber 22 Haziran 2022 - 2:41 'de eklendi.

İkinci el binek ve hafif ticari araç pazarında hareketlilik yaşanıyor. Satışlar geçen yıla oranla artığını söyleyen Sercan Otomotiv sahibi Sercan Tucan, eski günlerine geri döndüklerini dile getirdi.

TAŞIT kredilerinde vade sayısının artırılmasının ardından ikinci el ve sıfır otomobilde hareketlilik başladı.  Taşıt kredilerinde vade sayısının artırılmasının ardından ikinci el ve sıfır araç piyasasında hareketlenme başladı. Oto galericiler, yaz döneminin gelmesiyle birlikte sıfır ve ikinci el araç piyasasındaki hareketliliğin artacağını söyledi.

‘ARAÇ TİCARETİNİN ÇOK HIZLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’

OTO galerici Tucan, “Çip krizinden dolayı vatandaşlar otomobil bayilerine gittiklerinde araç bulamıyorlardı. Şu an bayilere gittiklerinde araç bulabiliyorlar. Sıfır araçlarda araç kredisi var diyemeyiz. Gelen araçlar büyük oranda yeterli oluyor. Pandemi, döviz ve çip krizine bağlı olarak araç fiyatları yüzde 10-15 daha yüksekti. Bu yükseklik azalamaya başladı. Hareketlilik de başladı” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ el pazarında 2022 yılının ilk 3 ayında durgun bir pazar yaşandığını belirten Sercan Tucan, Mayıs ve Haziran ayı ile birlikte yeniden satışların yükselişe geçtiğini dile getirdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.