SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Üzümde düşük rekolte bekleniyor

Bu haber 19 Ağustos 2023 - 15:59 'de eklendi.

Torbalı ve köylerinde üzüm yetiştiren çiftçiler teker teker hasat yapmaya başladı. Kuşçuburun, Çapak, Korucuk, Çakırbeyli, Karakuyu ve Bozköy’de yetiştiriciliği yapılan üzümlerin büyük bir bölümü İstanbul ve Tekirdağ bölgelerine gönderiliyor

TORBALI ve köylerinde üzüm yetiştiren çiftçiler teker teker hasat yapmaya başladı. Kuşçuburun, Çapak, Korucuk, Çakırbeyli, Karakuyu ve Bozköy’de yetiştiriciliği yapılan üzümlerin büyük bir bölümü İstanbul ve Tekirdağ bölgelerine gönderiliyor. Bir zamanlar ilçedeki üreticilerin en gözde ürünü olan üzüm bağları, son yıllarda yerini zeytinliklere bıraktı.

10 YIL öncesine kadar binlerce dönümlük arazide yetiştirilen üzüm, kuraklık ve işçi maliyetleri nedeniyle artık sayılı kişiler tarafından ekiliyor. Her ne kadar üretici sayısı azalsa da hala dünyanın en uzun bağı rekoru da Lucian Arkas Bağları sayesinde hala Torbalı’da. Öte yandan hafta başından itibaren başlayan üzüm hasadı, 3 hafta sonra sona erecek.

HASTALIK VURDU

TORBALI’DAKİ üzüm üreticileri, “Bölgede ilk hasadı gerçekleştiren biziz. Toplanan üzümler kasalara yerleştirilip, daha önce talep eden bölgelere gönderiliyoruz. İstanbul ve Tekirdağ bölgelerinde bulunan şarap fabrikalarında işleniyor. Fakat bu yıl sıkıntılı günler yaşadık. Üzümleri hastalık vurdu. Yüzde 50 rekolte düşüklüğü var” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.