SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

UZMANLARDAN ‘TUZAĞA DÜŞMEYİN’ UYARISI

Bu haber 17 Mart 2024 - 6:48 'de eklendi.

Dolandırıcılıkta icra mesajı yöntemi, yeni mağduriyetler doğurmaya devam ediyor. Torbalılı vatandaşlara da gönderilen mesajlarda, “Taahhüt ettiğiniz ödeme işlemini gerçekleştirmediğiniz anlaşıldığından, gün içerisinde ödeme yapılmaması halinde icra işlemine geçirileceği ihbar olunur” ve benzeri ifadelere yer veren dolandırıcılar, hukuk bürolarının ismini kullanıyor. Son dönemde Av.M.Yayalar ismi ile gönderilen pek çok icra mesajı, sosyal medya ve şikayet platformlarında gündeme geliyor. Uzmanlar, bu tarz icra mesajı dolandırıcılıklarına karşı önemli uyarılarda bulunuyor.

GEÇTİĞİMİZ yıllarda “Sipariş ettiğiniz ürünü almadınız. İcralık olacaksınız” mesajları ile vatandaşlara korku salan dolandırıcılar, bu kez “Ödeme işlemini gerçekleştirmediniz” söylemleri ile avlarına düşürmeyi amaçlıyor. Herhangi bir borcu ya da sipariş edip teslim almadığı bir ürünü olmadığını bilen vatandaşlar, yine de kuşkuya düşerek mesajda gönderilen telefon numarasını arayarak iletişime geçiyor. Dolandırıcılar, tam da bu anda ikna mühendisliğini kullanarak vatandaşlardan para talebinde bulunuyor.

YAYALAR HUKUK BÜROSUNDAN DUYURU

İCRA mesajlarında en çok kullanılan isimlerden birisi olan Yayalar Hukuk Bürosu, resmi internet sitesi üzerinden şu duyuruyu gerçekleştirdi; “Tarafımızca takip edilen borç tahsilatlarında geçerli IBAN bilgisi Yusuf Muzaffer Yayalar’dir. Haricinde hesap bilgisi kullanılmamaktadır. Av. Yusuf Muzaffer YAYALAR adına alacak adı altında farklı isimli hesaplara tahsilat talep edenlere itibar etmeyiniz.”

“TUZAĞA DÜŞMEYİN”

KONUYLA ilgili Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise şunları söyledi: “Bu tarz bir olayda kargoyu teslim almamak sorumluya hiçbir yükümlülük ve sorumluluk yüklemez. Kargoyu almazsanız ‘Şu cezayı alırsınız’ gibi mesajlara itibar etmeyin. Kargo alınmadığı takdirde gönderene iade edilir. İnternetten alışverişlerde tüketicinin siparişten sonra teslim anına kadar vazgeçme hakkı olduğu gibi teslim alsa bile teslimden itibaren 14 gün zarfında koşulsuz, cezasız ve herhangi bir masrafa katlanmadan iade hakkı vardır. Bu iadeyi yaparken de herhangi bir ücret ödemez. Bu dolandırıcılar hukuk bürosu adı altında merkez kurmuşlar. Bizzat kendim aradım ama herhangi bir yetkiliye ya da avukata bağlamadılar. Şebeke gibi çalışıyorlar. Vatandaşlara icralık olmamaları için 95 TL kadar küçük bir meblağ istiyorlar. Tüketiciler de, icralık olmaktan korkuyor, ‘Vereyim, kurtulayım’ diyor ve yüzde 99’u da bu tuzağa düşebiliyor. Günde bin kişiden bu paranın aldığını düşünün. Bu da günde 95 bin TL haksız kazanç demek. Bunun yanı sıra bu insanlar, tüketicinin özel verilerini kullanıyor, kişinin huzur ve sükûnunu bozuyor ve tehdit ediyor. Bu tuzaklara düşmeyin.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.