SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Uzmanından pandemide ‘burun estetiği ameliyatı’ uyarısı

Bu haber 16 Ekim 2021 - 22:33 'de eklendi.

Pandemide burun estetiği ameliyatı olmak isteyenlere uyarılarda bulunan Tınaztepe Torbalı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Erkan Kulduk, gerekli önlemler alındığı takdirde pandemi sırasında burun ameliyatı olmanın ek bir sakıncası olmadığını dile getirdi. “Hastalarımızdan ameliyat öncesi mutlaka PCR testi çalışıyoruz. Aynı zamanda hastanın temasta bulunduğu kişilerin yakın zamanda koronavirüs geçirme öyküsü varsa ameliyatımızı ileri bir tarihe ertelemeyi daha sağlıklı buluyoruz. Genel anesteziye ve cerrahi strese bağlı vücut direnci düşeceği için ameliyata alınacak hastalarda olası kovid-19 tespiti, ameliyattan sonra hastalığı daha ağır geçirme riskinden dolayı daha da önem kazanıyor. Bunun haricinde hastanemizde düzenli aralıklarla ameliyathane ve servislerimizde kovid dezenfeksiyonu yapıyor, ayrıca cerrahi ve servis ekibimiz de olası bulaş açısından aralıklı testler ile yakından takip ediyoruz.” diye konuştu.

HASTA, EKİP VE ÇEVRE DEĞERLENDİRMESİ ÖNEMLİ

Kovid-19 enfeksiyonunun ateş, baş ağrısı, burun tıkanıklığı, koku almada kayıp ve öksürük şikayetleri ile kendini belli eden üst solunum yollarından başlayan bir hastalık olduğunu hatırlatan Dr. Kulduk, “Burun cerrahisi ile uğraşan tüm ekibin virüsün bulunduğu alanlarla yoğun teması söz konusu olduğu için ameliyat öncesi iyi değerlendirme yapmak hem hastamızın hem biz sağlık çalışanlarının sağlığı açısından zorunluluk. Burunda yapacağımız estetik veya nefes almaya yönelik cerrahi işlemlerde uygulanan genel anestezi sırasında, entübasyon işlemi esnasında virüslerin akciğerlere doğru bulaştırma riski söz konusu olabileceğinden ameliyat öncesi hastalarımızı hem yukarıda saydığım semptomlar ve temas öyküsü hem de testler ile detaylı değerlendiriyoruz. Herhangi bir bulgu saptanmadığı durumlarda ise ameliyatlarımızı güvenle gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.