SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Üretici, kış sofralarının vazgeçilmezi kerevizden umutlu!

Bu haber 03 Ocak 2023 - 23:34 'de eklendi.

Kış mahsulleri arasında önemli bir yere sahip olan kerevizin ekimi başladı. İlçede kereviz ekiminin bir ay kadar sürmesi bekleniyor

GENİŞ ve bereketli topraklara sahip olan Torbalı’da yetiştirilen çeşit çeşit ürünler, ilçenin kalkınmasına önemli ölçüde katkı sağlıyor. Domates, pamuk, pırasa, kereviz ve lahana gibi ürün maliyetlerinin her geçen gün tırmanışını sürdürmesi, üreticileri kara kara düşündürmeye yeterken, geçtiğimiz dönem kışlık mahsullerde plansız ekim ve aracıların çok para kazanma hırsı nedeniyle dibe çakılan üretici zarara uğratan kış mahsullerinin ekimi devam ediyor.

KEREVİZ geçtiğimiz yıl yaklaşık 5 bin dekarlık alana ekildi. Yüksek besin değerleri ve düşük kalorisi sebebiyle tercih edilen kerevizin ekimi başladı. İşçilerin su ile çamurunu arındırdıkları kerevizler ülke genelindeki sebze ve meyve tezgâhlarındaki yerini alıyor.

Torbalı’da faaliyetlerini sürdüren fidan yetiştiricilerinin geçtiğimiz dönemdeki üreticileri zarara uğratan kereviz fidelerinin ağırlık vermemesiyle ovada kerevizi kıymete bindirirken, kış sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında gösterilen kerevizin bu yıl altın dönemini yaşaması bekleniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.