SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Unutulmaya yüz tutmuş ‘çocuk oyunları’ bu şenlikte olacak

Bu haber 03 Kasım 2023 - 7:51 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Torbalı Belediyesi tarafından bugün gerçekleştirilecek olan ‘Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları Şenliği yapılacak.

GAZİ Çamlığı etkinlik alanında saat 15.00’te yapılacak olan etkinlik kapsamında geçmişten günümüze kadar uzanan geleneksel unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları oynanacak. Çocuklar, alanda geleneksel sokak oyunlarından mendil kapmaca, sek sek, 7 kiremit ve istop oynayarak, eğlenceli bir gün geçirecek.

GÜNÜMÜZDE sokak oyunları kültürünün kaybolmak üzere olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “teknolojik gelişmelerin ve hızlı şehirleşmenin çocukları sokak oyunları yerine bilgisayar başına yönlendirdiğini söyledi. Günümüz dünyasında çocukların teknolojiden bağımsız yetişmesinin mümkün olmadığını ifade eden Müdür Tosun, “Sokak oyunları, çocukların gelişimine de ciddi katkılar sunuyor. Saklambaç, körebe , yakan top, beş taş gibi onlarca oyun, çocuklar için paylaşma, yardımlaşma, hayata hazırlanma ve arkadaşlarıyla birlikte aktivite yapma anlamına geliyor. Bu oyunlar, çocuklarımıza çözüm üretmeyi, paylaşmayı, uzlaşmayı ve yardımlaşmayı öğreten, kişisel gelişimlerine katkıda bulunan unsurlardır. Çocuklarımızın hayal güçlerini daima geliştiren sokak oyunlarımızın bu anlamda kültürümüzde önemli işlevi var” dedi.

ÇOCUKLARIN saf, temiz ve masum dünyalarına sokak oyunlarının çok önemli katkılar sunduğunu anlatan Tosun, kendi çocukluk döneminde mahalle aralarında, boş arsalarda, parklarda ve bahçelerde gönüllerince oyunlar oynadıklarını ifade etti.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.