SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Üniversiteye hazırlanan gençlere 250 TL destek!

Bu haber 28 Nisan 2023 - 0:59 'de eklendi.

Torbalı esnafının da faydalanacağı Kitap Kart projesi ile 17-20 yaş arası gençlere test kitapları alabilmeleri için 250 liralık destek verecek.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, İzmir esnafının da faydalanacağı Kitap Kart projesi ile 17-20 yaş arası gençlere test kitapları alabilmeleri için 250 liralık destek verecek. Kitap Kart desteği almak isteyen gençler gencizmir.com adresinden başvuruda bulunabilecek.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle gençlere Kitap Kart desteği verecek. Kitap Kart projesinden yararlanmak isteyen gençler için başvurular başladı. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’nın İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası işbirliği ile imzaladığı sözleşmeyle gençlerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Temel Yeterlilik Testi (TYT),  Alan Yeterlilik Testi (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) hazırlık kitabı (test kitabı, konu anlatımlı kitap, yaprak test vb.) alabilmeleri için kartlara 250 Türk Lirası bakiye yüklenecek.

250 LİRALIK KİTAP DESTEĞİ

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, her geçen gün artan yoksullaşma nedeniyle temel haklara erişimi kısıtlanan gençlere destek olmak için Kitap Kart Projesi’ni başlattıklarını belirterek, “İzmir’de yaşayan 17-20 yaş arası lise son sınıf öğrencisi veya mezun öğrencilerimize 250 liralık kitap desteğini başlatıyoruz. Başvurular www.gencizmir.com  adresinden yapılacak” dedi.

SMS İLE BİLGİLENDİRİLECEK

İZMİR’DE yaşayan 17-20 yaş arası gençlerin başvuruları incelenerek, Kitap Kart desteği almaya hak kazananlar SMS ile bilgilendirilecek. Kitap Kartlar, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası Gençizmir Gençlik Yerleşkesi’nden, Örnekköy Gençizmir Gençlik Merkezi’nden ve merkeze uzak ilçelerde oturan gençler için İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler noktalarından teslim edilecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.