SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Uğur Kurs, yarım asırdır eğitime yön veriyor

Bu haber 29 Kasım 2022 - 23:28 'de eklendi.

4 kıtada, 6 ülkede, 6 üniversitesi, dil okulları, kampüsleri ve kursları bulunan BAU Global eğitim ağının parçası Uğur Kurs, Türkiye’deki en yaygın ve en başarılı sınava hazırlık merkezi olmaya devam ediyor.

Global, yenilikçi ve öncü yaklaşımları ile eğitim sektörüne yön veren ve yeni dönemde eğitimde 55. yılını kutlamaya hazırlanan Uğur Kurs’un eğitim yolculuğu, bugün Türkiye’nin 55 ilinde 116 okulu ve 141 kursu ile devam ediyor. Uğur markasının yarım asrı aşkın deneyimiyle öğrenciler; akademik ve bireysel becerilerini geliştirirken, kişiye özgü danışmanlar ile kariyer planlaması yaparak hayallerindeki üniversiteye hazırlanıyor. 4 kıtada, 6 ülkede, 6 üniversitesi, dil okulları, kampüsleri ve kursları bulunan BAU Global eğitim ağının parçası Uğur Kurs, Türkiye’deki en yaygın ve en başarılı sınava hazırlık merkezi olmaya devam ediyor.

Uğur Okullarının Hikâyesi 55 yıl önceye dayanmaktadır. Bu hikayenin kahramanı Sayın Enver Yücel’dir.

Giresun’un Piraziz ilçesinde yaşayan 7 yaşında bir çocukla başlar bu hikâye. Aydınlık bir dünya hayali vardır. Bunun tek bir yolu var: O da eğitim.

Eğitimle insan değişir. İyi, mutlu nesiller de bu şekilde yetişir düşüncesiyle henüz 7 yaşında başlayan bu tutku; onu hayallerinin peşinde koşarak İstanbul’a getirdi. Bu hayal; Aksaray Laleli ‘de 3 odalı, sobayla ısınan dershanede ete kemiğe büründü. İlk adımı attığı 1968’de açılan Uğur Dershanesine ortak olarak bu üç odalı yeri büyük bir markaya dönüştürme serüveni de böylece başlamış oldu. Hep en iyinin peşinde olan Sayın Enver Yücel; en iyi olabilmek için gece gündüz demeden, bıkmadan, usanmadan çalıştı. Öğrencilerin fikirlerine önem verdi. En iyi öğretmenlerle çalıştı ve adından çok söz ettiren bir marka olma yolunda hızla ilerledi. Bu marka zaman içerisinde takım ruhu, aidiyet duygusuyla da hızla büyüdü.

1985 yılında üç odalı dershane artık 12 derslikli modern bir binaydı.1990 yılında da Türkiye’nin her yerinde tabelaları olan, kaliteden ödün vermeyen bir markaya dönüştü. Eğitim sevdasından hiç vazgeçmeyen Enver Yücel kendine yeni bir hedef koymuştu. Eğitimde fırsat eşitliği olması gerektiğini savunuyor; eğer bu başarılı olursa eğitimde nitelik artar ve herkes nitelikli eğitimden yararlanır düşüncesiyle çalışmalarına daha da hız veriyordu.

Türkiye’nin en büyük eğitim ağlarından biri olan Bahçeşehir- Uğur Eğitim Kurumlarını kurarak yeni bir marka yarattı. Bu marka ile anaokulundan üniversiteye yön verecekti. Bünyesinde yer alan okullarda yenilikçi eğitim anlayışının benimsenmesini ve diğer okullara örnek olmasını sağlayacaktı. Enver Yücel “Yerel olmadan evrensel olunmaz. “anlayışına sahipti. Önce yerelde markalaştı sonra da dünya çapında saygın yer edindi. Bu uğurda 1998 ‘de ABD’de ilk üniversitesini de açarak vizyonunu uluslararası arenaya da taşımış oldu.

Türkiye’nin dört bir yanında binlerce öğrenciye nitelikli öğretim sunan Uğur Dershaneleri 2014 yılında meydana gelen yeni düzenlemeler nedeniyle bir dönüşüm sürecine girdi. Uğur Okulları olarak küllerinden yeniden doğan Uğur markası, 46 yıllık sınav tecrübesini k12 eğitimine taşıdı ve  Metodbox,Uğur Dijital’ le  de eğitimini  dijitalle buluşturdu. Aynı dönemde Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları da bir dönüşüm sürecine girdi  ve yurt dışındaki okulları da kapsayan BAU Global eğitim ağı  kuruldu.

Anaokulundan üniversiteye kadar geleceğe yön veren, çağdaş eğitim anlayışıyla yetişen Uğurlu öğrencilerimizin başarıları ülke sınırlarını aştı. Uğur Okulları Ata’mızın izinde, 21. yüzyıl becerileri ile dolu geleceğe yön veren teknolojiye hakim nesiller yetiştirmeye devam ediyor ve devam edecek.

Torbalı Uğur Kurs Kurucu Temsilcisi Sayın Yıldırım BAYTEKİN,’’ Bizler Torbalı Uğur Kurs Merkezi olarak 15. yılımızı kutluyoruz. Bu onbeş yılda Torbalı’nın en saygın, başarılı ve en iyi kalitedeki eğitimini veren kurumu olduk. Sadece akademik başarıda değil, yaptığımız her işte, o işin en iyisini yapmak istiyoruz. Eğitim hayatı insanın hiç bitmeyen bir serüvenidir. Ve aynı zamanda bilim, sonu olmayan derya denizdir. Hangi yaşta olursanız olun, hangi başarıları elde etmiş olursanız olun hala bilmediğiniz çok şey vardır. Bizler öğrencilerimizi donanımlı bir şekilde yetiştirerek eğitimin zirvesinden yaşamın zirvesine taşıdık ve taşımaya da devam edeceğiz. Uğur Kurs Merkezi de Torbalı ‘da yerini almış lider eğitim kurumu olarak eğitim hayatına devam ediyor. Torbalı Uğur Kurs Merkezi, eğitimcileri ve  öğrencileri seçkin bir ortamda buluşturmakta, nitelikli ve örnek çalışmalarıyla ülke eğitimine ve geleceğine gençler yetiştirmektedir. Yapay zeka tabanlı eğitim platformumu Uğur Dijital, öğrencilerimize istedikleri her an ve her yerde çalışma imkanı sunuyor. Kişiye özgü çalışma planı yapabilen öğrenci, hedeflediği lise ya da üniversite için bir yol haritası çıkarıyor. Öğrencilere dijital koçluk yapan ve başarı grafiğini kayıt altında tutan yapay zeka, öğretmenle birlikte öğrencileri lise ve üniversite sınavlarına hazırlıyor. Alanında uzman ve deneyimli kadromuzun oluşturduğu içerikler, soru bankaları, videolar, çalışma fasikülleri gibi binlerce içeriğe ulaşabilen öğrencilerimiz hem eksiklerini giderme hem de ders tekrarı yapma şansı bulabiliyor.’’dedi.

Uğur Kurs’ta öğrencilerin başarılarını destekleyen Kariyer Kulübü, Gece Modu, Bir Soru’n Var Mı?,U-Check Up, ETAP gibi çok sayıda farklı uygulama da bulunuyor.

Torbalı Uğur Kurs Müdürü Simge TİKANKUŞ,’’Uğur Kurs’ta öğrencilerin başarılarını destekleyen Kariyer Kulübü, Gece Modu, Bir Soru’n Var Mı?,U-Check Up, ETAP gibi çok sayıda farklı uygulama da bulunuyor. Kariyer Kulübü ile öğrencilerimizin kariyer hedefleri ve becerilerine uygun şekilde yönlendirilmesi sağlanıyor. Gece Modu ile öğrenciler derslerin bitişinden sonra ek soru çözümleri, ders pekiştirme çalışmaları gerçekleştirebiliyor. Bir Soru’n Var Mı? uygulaması ile öğrenciler ders saatleri dışında öğretmenlerine eksik kaldığı konularla ilgili soru sorma şansı bulurken U-Check Up programı ile öğrencilerin bilişsel ve kişisel gelişim alanları takip edilerek ölçüm yapılıyor. Psikolojik danışmanlar tarafından gerçekleştirilen öğrenciye özgü çalışmalar sonucu velilere ve öğretmenlere geri bildirimler yapılıyor. Eksik Tamamlama Programı ETAP ile ise öğrenciler bireysel ya da grup çalışmaları ile eksik kaldıkları konuları tamamlıyorlar. Ayrıca Uğur Kurs sınava hazırlık sürecinde öğrenci, veli ve öğretmen iletişimini ve gelişimini de destekliyor.’’dedi.

Baytekin, ’’Eğitim adına hep birlikte, omuz omuza çalışıyoruz. Bu güç birliği ile geleceğin başarılı nesillerini beraber yetiştiriyoruz. Bugüne kadar emeği geçen herkesi tebrik ediyor, tüm öğrencilerimin başarılarının devamını diliyorum. Hep birlikte nice 55 yıllara, birlikte çalışmak dileğiyle.’’ temennisinde bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.