SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Üç Kardeşler Ayakkabı’da kış yoğunluğu

Bu haber 01 Aralık 2022 - 13:51 'de eklendi.

Torbalı’da kış mevsiminin yaklaşmasıyla ayakkabı tamircilerinde yoğunluk yaşanmaya başladı. Havaların soğumaya başlamasıyla kışlık ayakkabı ihtiyacı duyan özellikle dar gelirli vatandaşlar, yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarını tamir ettirmeyi tercih ediyor.

HER geçen gün sayısı daha da azalan ayakkabı ve çanta tamircileri tüketim çılgınlığına meydan okuyor. Tüketim çılgınlığına direnen mesleklerin başında gelen ayakkabı ve çanta tamirciliğinin Torbalı’daki son temsilcilerinden biri de Mehmet Sağbaş.3 nesildir ayakkabı, çanta ve valiz tamirciliği yapan Sağbaş, Torbalı’daki atölyesinde hizmet veriyor. Sektörde 70 yılı deviren Üçkardeşler Ayakkabı-Çanta-Valiz Tamircisi, özel tasarımlar ile tamir edilen ayakkabıları, eskisinden çok daha kullanışlı ve sağlam bir hale geliyor. Mehmet Sağbaş: “Çok sevilen, atmaya kıyılamayan ama yırtık olduğu için de giyilemeyen ayakkabıları yeniden kullanılır hale getiriyoruz” dedi.

70 YILDIR MESLEKTE

FABRİKASYON ürünlerin çok fazla üretilmesi ve çok daha ucuz olmasıyla el becerisi gerektiren meslekler teker teker yok oluyor. Ayakkabı ve çanta tamirciliği de bunlardan biri. Yenilerini piyasadan çok ucuza bulabilen vatandaşlar artık eskiyen ayakkabı ve çantalarını tamir ettirmekle uğraşmıyor. Her geçen gün sayısı daha da azalan ayakkabı ve çanta tamircileri kendilerine ne usta ne de çırak bulabiliyor.70 yıldır ailecek ayakkabı ve çanta tamirciliği yapan Mehmet Sağbaş, her türlü olumsuzluğa rağmen ayakta kalmayı başaran ender ustalardan bir tanesi. Torbalı Mahallesi Saat Kulesi karşısı Şahnur Pastanesi yanındaki atölyesinde hizmet veren Sağbaş, her türlü ayakkabı, çanta ve valizin tamirini yaparken, deri ceketlerin boyanması yanı sıra malzeme satışı da gerçekleştiriyor.

ÖZEL İMALATLI DERİ KEMERLER

İŞLETME bünyesinde, kendi üretimleri olan deri kemer satışı da mevcut. Çantadan valize, kemerden şemsiyeye kadar hemen hemen her türlü ürünün yer aldığı işletme, tamircilik konusunda da oldukça iddialı. Mehmet Sağbaş: “Torbalı’da kış dönemiyle birlikte işlerimiz daha da açıldı. İnsanlar artık rahatlıkla eski ayakkabılarını tamir ettirebiliyor. Bu yüzden işlerimizden memnunuz. Hizmet konusunda sürekli olarak kendimizi geliştiriyoruz. Özellikle çok sevilen veya çok para verilen kundura ve spor ayakkabıları yüzeyindeki yırtıklar ve bozulmalardan dolayı atmayın. Getirin, yeni model veya yüz döşeyerek kurtaralım. Yama veya tamirle değil. Bu işlem tamamen özel tasarımlarla yapılıyor. Bu sayede ayakkabı orijinal görüntüsünü kaybetmiyor. Bu uygulamayı özellikle de spor ayakkabılarda yapıyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.