SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Önen: ‘Ticaretin dengesi artık Batı’dan Doğu’ya doğru kaymakta’

Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, Türkiye-Çin ilk ihracat blok treni için Çin’in Xian kentinde düzenlenen törenin ardından İHA’ya yaptığı açıklamada, “Artık Batı’nın ürünleri, Türkiye’nin ürünleri, Türk ihracatçısının ürünleri Xi’an’a son durak olarak geliyor. Bu da şunu gösteriyor; ekonominin, ticaretin dengesi artık Batı’dan Doğu’ya doğru kaymakta” dedi.

Bu haber 24 Aralık 2020 - 10:03 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İstanbul Çerkezköy’den 4 Aralık’ta kalkan Türkiye-Çin ilk ihracat blok treni, Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan’dan geçerek 15 günde Çin’in Xi’an kentine ulaşmıştı. Tren için Çin’in Xi’an kentinde tören düzenlendi. Törene Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen’in yanı sıra, Xi’an Belediye Başkan Yardımcısı Shen Liping katıldı. Büyükelçi Önen törenin ardından İHA mikrofonlarına açıklama yapı. Büyükelçi Önen, ”Bugün tarihi bir gün. Tarihi İpek Yolu’nun tekrardan canlandırılması anlamında modern İpek Yolu’nun bugün Türkiye’den ilk ihracat trenini karşılıyoruz. Yaklaşık 12 gün önce yola çıkan, bugün burada törenini gerçekleştirdiğimiz törende iki ülkenin son yıllarda birbirine ne kadar yaklaştığını, ne kadar önemli anlaşmalara imza attığını, bu ticaret ekonomi konularında, ne kadar önemli konulara gebe olduğunu hep birlikte değerlendirdik. Bugün de tarihi anlamda çok önemli bir gün 2019 kasımda Xi’an’dan kalkan tren Ankara- İstanbul ve İstanbul’dan Avrupa’ya vardı. Bugün de tam tersi İstanbul’dan kalkan tren 12 günde Çin’e vardı. 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülkeden geçerek 8 bin 700 km’den sonra Çin’e ulaştı” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN