SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Türkiye’nin her noktasına gidiyor

Bu haber 27 Mart 2023 - 0:29 'de eklendi.

Özbey Mahallesi’ndeki tarım arazilerinde hasadı yapılan kerevizlere firmaların talebi artış gösterdi. Ülkenin her noktasına giden kerevizler turşu veya kurutmalık olarak kullanılıyor

GENİŞ ve bereketli topraklara sahip olan Torbalı’da yetiştirilen çeşit çeşit ürünler, ilçenin kalkınmasına önemli ölçüde katkı sağlıyor. Domates, pamuk, pırasa, kereviz ve lahana gibi ürün maliyetlerinin her geçen gün tırmanışını sürdürmesi, üreticileri kara kara düşündürürken, özellikle kışlık mahsullerde plansız ekim ve aracıların çok para kazanma hırsı nedeniyle ürünlerin araziden çıkış fiyatı dibe çakılıyor.

İLÇEDE kerevizin en fazla ekili olduğu alanlardan olan Özbey Mahallesi’ndeki sebze ve meyve halinden de her gün ortalama beş kamyonet ile ülke genelindeki firmalara gidiyor. Çeşitli işlemlerden geçen kerevizler kurutmalık, turşuluk olarak paketlenerek satılıyor.

KEREVİZE talebin son dönemlerde artması tarladan çıkış fiyatını da yükselti. Özbey’de hasadı yapılan kerevizlerin genellikle Bursa, Aydın ve Isparta’ya gönderildiği öğrenildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.