SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tulum İlkokulu bu sene cıvıl cıvıl

Bu haber 12 Aralık 2022 - 22:43 'de eklendi.

Torbalı’nın en uzak mahallelerinden olan Tulum’da bulunan ilkokul binası adeta baştan aşağı yenilendi. Bahçesine basketbol potası bile konulan okulda öğrenci sayısı da zirveye çıktı.

GEÇTİĞİMİZ eğitim öğretim yılında öğrencinin olmaması nedeniyle kapalı olan Tulum İlkokulu, bu yıl yeniden açıldı. Merkeze uzaklığı 14 kilometre olan Tulum Mahallesi’nde bulunan ilkokul binası bu eğitim yılında cıvıl cıvıl öğrenci sesleriyle inliyor.

EĞİTİM yılı başında hedefi 17 öğrenciye ulaşmak olan ilkokula tam 41 öğrenci kayıt yaptırdı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile baştan aşağı yenilenen okulun bahçesine bile basketbol potası kondu. Önümüzdeki günlerde okul bahçesine güvenlik kameralarının da konulacağı öğrenilirken, ilkokulu bünyesinde eğitim alan öğrencilerin bir kısmı anasınıfında, kalan kısmı se iki tane açılan dersliklerde öğrenim görüyor.

İLÇE Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya’nın özel ilgi gösterdiği okullar arasında yer alan Tulum İlkokulu’ndaki öğrenci sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor. Daha önce öğrenci sayısı 10’dan az olan köy okullarının kapatıldığını aktaran Atila Işıkkaya, 22 Mayıs 2022’de Resmi Gazete yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle ‘tek öğrencili’ okullara da öğretmen ataması yapıldığına dikkati çekti. Işıkkaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘köy okullarını açma projesi’nin tüm hızıyla devam ettiğini ve bunu Torbalı’da da başarıyla uygulamaya devam ettirdiklerini kaydetti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.