SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

TÜKETİCİLER HAKLARINI NASIL ARAYACAK? YETKİLİ İSİM CEVAP VERDİ!

Bu haber 01 Nisan 2024 - 12:39 'de eklendi.

Tüketici heyetlerine başvurularda ilk sıralarda ayakkabılarla ilgili ayıplı mal şikayeti yer alıyor. TükoDer İzmir Şube Yöneticisi Emin Tamer Gören ünlü markalardan da dahi şikayetlerin olduğunu kaydetti. Gören, tüketicilerine haklarının nasıl arayacaklarını da anlattı.

YÜKSEK fiyatlar, düşen alım gücü ve online pazaryeri sitelerinin koşulsuz iade politikaları, son 3 yılda tüketici hakem heyetlerine ayakkabı ile ilgili gelen başvuruların artmasına neden oldu.

KURUMLARA 2020’de gelen 594 bin 270 başvurunun 40 bini ayakkabı ile ilgili iken söz konusu rakam 71 bini aştı ve ayakkabı davaya konu mal ve hizmetler sıralamasında yüzde 11,2’lik oran ile ilk sıraya yerleşti. İzmir’de ilk sıralarda ayakkabı başvuruları geliyor. Şikayete konu markalar arasında kamuoyu tarafından kalitesi ile bilinen firmalar da yer alıyor.

RAKAMLARI Egedesonsöz’e değerlendiren Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şubesi yöneticisi Emin Tamer Gören tüketicilerin yaşanacak sorunlarda izleyecekleri yolu anlattı. Gören açıklamasında “Hakem heyetlerinin bu yıl için istatistik bilgilerinde birinci sırada ayakkabı tüketicilerinin şikayeti olduğunu görüyoruz. Ünlü markalardan satın alınan ayakkabıların tabanlarında çökme ya da boyalarında sorun oluyor. Vatandaşlar bize ne yapması gerektiği konusunda telefonla ya da mail yoluyla ulaşıyor. Biz de TükoDer olarak kendilerini hakem heyetine gönderiyoruz. Mutlaka resen ayakkabıcı esnafı ya da meslek liselerinden bilirkişi atanıyor. Tüketici haklarının ne olduğunu kendilerine anlatıyoruz. STK olarak tüketici hakları bilincini oluşturmak hedefimiz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.