SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tosun’dan Torbalı’daki özel okullara ziyaret

Bu haber 18 Şubat 2021 - 0:52 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Özel Eğitim ve Öğretimden sorumlu Şube Müdürü Nilüfer Buyruk ve beraberindeki heyetle birlikte Torbalı ilçesinde bulunan özel okullara ziyaretler gerçekleştirdi.

TORBALI İlçe Hıfzıssıhha Kurul kararı ile seyrek nüfuslu yerleşim birimlerinde bulunan okullar ile özel okullar 15 Şubat Pazartesi günü itibariyle yüz yüze ve tam zamanlı eğitime başladı. Küresel salgın tedbirlerinin titizlikle uygulandığı bu okullarda öğrenciler eğitim ve öğretime başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

DESTEĞİNİ YİNELEDİ

TORBALI’DA bulunan özel okullarda incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü TOSUN ziyareti sırasında okul yöneticilerinden bilgi aldı. Küresel salgın döneminde yaşanan zorluklara rağmen eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmadan devam ettiren özel okul kurucu ve yöneticilerine teşekkür eden TOSUN, “her zaman olduğu gibi özel okul ve kurumlarımızı destekliyoruz. Bizim için eğitim ve öğretimin resmisi özeli olmaz. Öğrenci her yerde öğrencidir ve hepsi toplumun değerli birer ferdidir. Gelecekte yetiştirdiğimiz tüm bireyler vatanımıza milletimize hizmet edecekler. Özel okullarımızın sayısının ve kalitesinin artmasını önemsiyoruz. İmkanı olan velilerimizin ilçemizdeki özel okulları tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Gerek sağladıkları istihdam olanakları gerekse resmi okullarımızın yoğunluğunu almaları bakımından özel okullarımız bizim için çok önemlidir ” şeklinde konuştu.

ÖZEL OKUL SAYIMIZ ARTMALI

ÜLKEMİZDE bulunan özel okulların sayısının daha da artması gerektiğini vurgulayan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “ülke olarak Avrupa’daki özel okul ortalamasını yakalamamız gerekiyor. Bu oran Avrupa’da yüzde 15 iken ülkemizde yüzde 8 civarında. Özel okullarımız yönetici, öğretmen, hizmetli, aşçı, şoför gibi bir çok insan kaynağına istihdam sağladığı gibi resmi okulların öğrenci yoğunluğunu da azaltmaktadır. Fiziki donanımları ve kalite standartları yüksek özel okul ve kurumlarımızın sayısının artması nereden bakarsanız bakın ekonomimize ve eğitim sistemimize katkı sağlayacaktır. Bizler Torbalı ilçesinde özel öğretim kurumlarımızın faaliyetlerini en iyi şekilde devam ettirmeli için elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeğe de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.