SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

TOREMDER Başkanı’ndan Torbalı için önemli uyarı

Bu haber 08 Şubat 2023 - 22:45 'de eklendi.

27 kilometrelik Dağkızılca fayı hattı üzerinde konuşlandırılan Torbalı, son dönemde meydana gelen sarsıntılarda deprem gerçeği ile yeniden yüzleşiyor. TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, konu hakkında açıklama yaparak yetkilileri uyardı

MERKEZ üstü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında tüm Türkiye yaraları sarmak için seferber oldu. Neredeyse her vatandaşın, kamu kurum ve kuruluşların yaptığı yardımlar ve gönderilen tırlar sayesinde depremzedelerin yükü bir nebze olsun azalıyor.

TÜM Türkiye’yi derinden sarsan bu olay sonrası Torbalı’da da yaşanabilecek bir olası büyük deprem neticesinde büyük yıkım olacağını söyleyen TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, artık faylarda ciddi kırıklıkların ülkemizi ciddi anlamda deprem konusunda sıkıntılı bir döneme sokacağını anlattı. Başkan Filiz, ‘Bundan sonra yapılaşmada, hem belediyeye hem de denetleme mekanizmalarına ciddi bir sorumluluk düşüyor’ diye konuştu. Serkan Filiz, ülkemiz yetkililerinin, acilen deprem başta olmak üzere tüm doğal afetler için ciddi bir çalışma ile eğitim, ekip ve ekipman konusunu uygulamaya başlaması gerektiğini belirtti

GEÇMİŞİNDE ‘yüzyılın depremi’ olarak nitelendirilecek ölçüde yıkıcı bir deprem bulunan Torbalı’da 89 yıldır enerji biriktiren fay hattı tedirginlik yaratırken, deprem gündemiyle beraber her geçen gün binaların dayanıklılığı da sorgulanmaya başlandı. TOREMDER Başkanı Serkan Filiz, Torbalı ilçesi ve çevresinin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını, taşıma gücü düşük, yumuşak ve gevşek diye tabir edilen zeminlerde yapıların projelendirilirken gerekli önlemlerin alınması ve deprem yönetmeliği hükümlerine uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.