SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’yı yakmak istiyorlar!

Bu haber 05 Ağustos 2021 - 2:16 'de eklendi.

Torbalı’ya bağlı Helvacı Mahallesi’nde ormanı yakmak isteyen yabancı kişilerin olduğunu haber alan köylüler harekete geçti. Kısa sürede ormanlık alana gelen köylüler ve jandarma ekiplerinin erken müdahalesi sonucu şahıslar bölgeden kaçırıldı.

Bu sefer Helvacı’nın komşu mahallesi Düverlik’e geçen şahısların arkasından silahla ateş açıldığı öğrenildi. Üç kişi olduğu tespit edilen ve havanın karanlık olmasından faydalanıp kaçan kişileri yakalama çalışmaları ise sürüyor.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA YANGIN ÇIKARILDI

Türkiye Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve daha sonrasında yurdumuzun birçok noktasından gelen eş zamanlı yangın haberleri ile sarılmaya devam ediyor. 21 ilde 63’den fazla yangının çıktığı ülkemizde halk panik içinde yangınların ne zaman tamamen söndürüleceğini beklemeye başladı. Şimdiye kadar binlerce evin kül olduğu ve hayvanın öldüğü yangınlarda şimdiye kadar 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ülkeyi yasa boğan yangınlara yenileri eklenmeye devam ediyor.

KÖY HALKI AYAKLANDI

Önceki gün gece saatlerinde ormanlarla kaplı Helvacı Mahallesi’ndeki yeşil alanda dolaştığı tespit edilen ve yabancı şahısların varlığını fark eden köylüler Jandarma ve Orman ekiplerine haber verdi. Ayaklanan köy halkı da kimliği belirsiz 3 şahsı aramaya başladı. Bir süre devam eden takip neticesinde havanın da karanlık olmasından faydalanan 3 kişi kayıplara karıştı. Bölge albuka altına alınırken, yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

MUHTAR ARKALARINDAN ATEŞ AÇMIŞ

Helvacı’dan kaçan şahıslar bu sefer komşu köy olan Düverlik’te ormanı yakmaya çalıştı. Şahısları fark eden Muhtar Fahrettin Ünal tarafından korkutmak amacıyla arkalarından silah ile ateş açıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde de Yazıbaşı ve Dağkızılca’da bulunan ağaçlık noktada çıkarılmak istenmiş, bu notalarda çıkan irili ufaklı yangınlara hızlıca müdahale edilerek söndürülmüştü. Helvacı Muhtarı Nezih Pala ise, ekiplerin ve köylülerin duyarlılığı sayesinde erken müdahale edildiği için teşekkür etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.