SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’ya dev sıkım tesisi kurulacak

Bu haber 23 Ekim 2021 - 23:35 'de eklendi.

Genişleyen ticaret ağını dev yatırımlarıyla kalıcı hale getiren ihracat şampiyonu Verde Yağ, zeytinyağı sektöründe yerini sağlamlaştırıyor

ADINI İspanyolca “yeşil” kelimesinden alan Verde Yağ, Türkiye’nin zeytinyağında yurtdışına açılan kapısı olarak biliniyor. Türkiye’de zeytinyağını cam şişeye koyan ilk marka olan Verde, 2020 yılında yine Türkiye zeytinyağı ihracat şampiyonu oldu ve yalnızca zeytinyağı satışları ile İSO 500 listesine girerek sektörde ses getirdi. Markanın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başbuğ, Verde’nin yalnız Türkiye için değil dünya zeytinyağı sektörü için çok önemli bir değer olduğunun altına çizerek, “Değerli çalışanlarımız, çiftçimiz, müstahsilimiz, iş ortaklarımız ile çok güzel bir sinerji yakaladık. 2018 yılında firmayı devraldığımız günden bu yana hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. İhracat ağımızı daha da genişletip 40 kadar ülkeye yağlarımızı ulaştırıyoruz ve bunu da yüksek müşteri memnuniyeti kazanarak yapıyoruz. Amerika’dan Maldivler’e, Rusya’dan Uzak Doğu ülkelerine kadar müşterilerimizden yağlarımıza ve firmamıza övgüler geliyor. Bulunduğumuz pazarları genişletip kalıcı olmak ve yeni pazarlar oluşturup tüketimi artırmak istiyoruz” dedi.

KOMPLEKSİN ELİ KULAĞINDA

KALİTELERİNİ arttırmaya yönelik sürekli tesis iyileştirmeleri ve makine ekipman yatırımları yaptıklarını vurgulayan Başbuğ, “Rafine kalitemiz dünyanın birkaç firması arasında anılır halde. Sızma zeytinyağı ürünlerimizde ise yine ince eleyip sık dokuyoruz. IOC akredite laboratuvarımız ve tecrübeli tadım ekibimiz ile sürekli yağlarımızı kontrol ediyoruz. Türkiye’nin en büyük zeytinyağı rafine tesisine sahibiz, kapasitesini günlük 350 ton gibi sektör adına devasa diyebileceğimiz seviyelere getirmiş durumdayız. Tesisimizde üretilen hem rafine zeytinyağı hem de rafine pirina yağlarının kalitesinde dünyanın zirvesini paylaşıyoruz ve yatırımlarımız da devam ediyor. Torbalı Zeytin Sıkım Kompleksinin inşası devam ediyor. Burası, Türkiye’nin zeytinyağı sektöründeki en büyük sıkım tesisi unvanını taşıyacak. Türkiye’nin zeytinyağı sembollerinden olacak kompleks, son teknoloji makine ve ekipmanlar ile donatılarak dünya zeytinyağı sektörünün de simge tesisleri arasında yer alacak” diye konuştu.

MUTFAĞA DA YANSIYACAK

YERİN 10 metre altında konumlanacak toplam 20 bin ton krom tank kapasitesi ve 110 bin ton/sezon zeytin sıkım kapasitesiyle hedeflerine ne denli sadık ilerlediklerini vurgulayan Başbuğ, “Tesisimizi tamamıyla otomatik, modern bir sistem ile donatıyoruz. Tabi bu modernizasyon yağımızın kalitesine de yansıyacak. Optimum koşullarda, soğuk sıkım sıktığımız yağları yine optimum koşullarda saklayarak yıl boyunca kalitemizi ve lezzetimizi en üst düzeyde tutacağız. Bu da hem ihracat hem de iç piyasa tüketicimizin mutfağına yansıyacak. Hemen hemen Türkiye’nin her yerine uzanan geniş bir bayi yapılanmasına sahibiz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.