SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’ya 7 yılda 33 okul

Bu haber 20 Eylül 2021 - 20:54 'de eklendi.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla okullarda pozitif vakaların görülmesi ilk etapta tedirginliğe sebep olduysa da Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar velilerin rahatlamasına neden oldu.

ÖTE yandan okullarda dersliklerin kalabalık olduğu, derslik başına 35-40 öğrencinin bulunduğu haberlerine karşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü istatistik biriminden derslik sayılarıyla ilgili açıklama geldi.

SON istatistik verilerine göre Torbalı ilçesinde resmi okullarda derslik başına düşen ortalama öğrenci sayıları: okul öncesi 17, ilkokul 20, ortaokul 21, lise 27.

EDİNİLEN bilgiye göre Torbalı ilçesinde sadece 3 merkezi okulda öğrenci yoğunluğunun yaşandığı, bunun nedeninin ise veliler arasında söylentilere dayalı olarak belirli okullara yönelmenin oluşması olarak belirtildi.

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, göreve başladıkları günden bu zamana dek 30 okul ve kurumun inşaatlarının tamamlanarak eğitim ve öğretime hazır hale getirildiğini, Ekim sonu itibariyle resmen tamamlanan okul ve kurum sayısının 33 olacağını belirtti. Tosun, “yoğun göç alan ilçemizde her yıl yaklaşık 2bin öğrenci mevcut öğrenci sayılarına ekleniyor. Biz bu artışı karşılamak için sürekli okul inşaatları yaptırıyoruz. İlçemizde derslik başına düşen öğrenci saygılarımız Türkiye ortalamasının ve İzmir ilinin oldukça altındadır. Yeni okullarımız modern ve tam donanımlıdır. Şu an ilçemizde çözüm aradığımız bir tek okulumuz Ayrancılar Ortaokulu’dur. Bu okulumuzla ilgili sorunumuz en kısa zamanda çözülecektir. Amacımız tüm çocuklarımızın en rahat ve donanımlı dersliklerde eğitim ve öğretim görmeleridir” şeklinde konuştu.

TORBALI ilçesinde eğitim alanında olumsuz bir tablo oluşturulmaya çalışılmasından rahatsız olduklarını ifade eden Tosun, ” lütfen herkes elini vicdanına koysun. 90 resmi 62 özel olmak üzere 152 okul ve kurumumuz var. Ben ve ekibim sürekli sahadayız. Okullarımızın, öğretmen ve öğrencilerimizin eksik ve ihtiyaçlarını yerinde belirleyip ivedi şekilde tamamlıyoruz. Sorunlara derhal çözüm üretiyoruz. Makamımda oturduğum gün sayısı bellidir. Tüm okullarımızı sistemli bir şekilde ziyaret ederek incelemeler yapıyoruz. Bizimle ilgili haber yapılacaksa başarı haberi yapılmalıdır. Değerlendirme yapan arkadaşlarım lütfen resmin tamamına baksınlar, Hasan Salih Çetinel İlkokulu, Ortaokulu’nu, Dağkızılca, Çapak, Subaşı, yeni yapılan Anadolu liselerimiz, bunları ziyaret eden var mı? Lütfen çalışmalarımızı, emeklerimizi görmezden gelerek olumsuz bir algı içine girmeyelim” dedi.

YENİ eğitim ve öğretim yılında gerçekleştirilecek proje ve etkinliklerden de bahseden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tosun, küresel salgına rağmen okullarda gerek uluslararası projelere gerekse öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik etkinliklerin planlama çalışmalarını yaptıklarını ve bunların tek tek uygulamaya getirileceğini ifade etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.