SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın yeraltı suları tehlikede!

Bu haber 25 Aralık 2022 - 1:39 'de eklendi.

Yapılan araştırmalara göre, Torbalı’da her geçen yıl azalan yer altı suları, kullanılan su miktarını karşılayamaz hale geliyor. Yaşanabilecek kuraklığa karşı önlemler alınması gerekiyor.

TORBALI’NIN son yıllarda ki yeraltı sularında ki azalma dikkat çekerken bu durum, araştırmalara da konu olmaya başladı. Geçtiğimiz kış aylarındaki yağış oranları bu senenin su ihtiyacını karşılamaya yetti fakat daha sonraki yıllar için kuraklık ciddi tehlike.

YAŞANAN mevsim normalleri dışında ki sıcaklıklar sebebi ile her geçen yıl yer altında ki su 1 metre azalıyor. Torbalı Ovası alanının yaklaşık %65’i tarım alanı, %25’i sanayi ve yerleşim alanı, %10’u yeşil alan ve %5’i ise atık sahası olarak kullanılmakta.

ÜNİVERSİTELERCE hazırlanan raporda, “Ege’de Küçük Menderes havzasında su kıtlığı yaşanacak. Küçük Menderes’te gerekli önlemler alınmazsa yıllık kişi başına düşen su miktarı 500 metreküpün altına kadar inebilir. Bir bölgede su kaynaklarının azalması o bölgede endüstri, tarım hatta turizm gelirlerinde ciddi kayıpların yaşanmasına neden olma ihtimalleri söz konusu. Ülke genelinde olduğu kadar İzmir için de bir su yönetimi politikası şart” denildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.