SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın taşı toprağı altın…

Bu haber 02 Ekim 2022 - 4:32 'de eklendi.

Torbalı’da yer altı kaynaklarında bulunan 7 farklı cevher keşfedilmeyi bekliyor. Taş ocaklarında kırımı yapılan kalkerin dışında, metrelerce derinlikte mermer, linyit kömürü, jeotermal ve demir havzaları bulunuyor

YERALTINDAKİ kaynaklar gerekli kurallara uyularak açılan madenlerle işletilmesi halinde bulundukları bölgenin dokusuna zarar vermeyecek şekilde ekonomik kalkınmayı hızlandırıyor. Torbalı’da sadece Sinekli Tepe Mevkii’nde kalker madenleri, işletilirken en kıymetli cevherler ise henüz tam olarak kullanılamadı.

GENİŞ REZERVLER VAR

TORBALI’NIN ilçe sınırlarında bilinenin aksine kalker madenlerinin yanı sıra mermer, linyit kömürü, jeotermal ve demir rezervleri geniş bir alanda bulunuyor. Jeoloji Mühendisi Yakup Şimşek, ilçenin yer altı kaynaklarının nasıl bir zenginlik barındırdığına değinerek “Torbalı verimli toprakları, sanayi tesisleri ve avantajlı konumunun dışında en büyük zenginliğini yer altı kaynaklarında barındırıyor. Birçok rezervde çalışmalar yapıldı. Ancak devamı gelmedi. Özellikle jeotermal, linyit kömürü ve demir, açılacak madenlerle çıkarılmasıyla ilçede ekonomik açıdan büyük bir devrim yaşanır. Bu cevherlerin yeri belli ancak bir çalışma yok. En basit örneği ise bölgede mermer fabrikaları var. Bu fabrikalara diğer illerden mermer geliyor. Torbalı’da mermer madenleri açılsa firmalar dışarıdan alım yapmak zorunda kalmaz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.