SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın nüfusu 1 yılda 7 bin kişi arttı

Bu haber 06 Şubat 2018 - 14:04 'de eklendi.

TORBALI Kaymakamlığı kendine ait resmi facebook hesabından ilçenin son nüfus sayısını paylaştı. Buna göre, Torbalı’nın nüfusu 2016 yılına göre 7.378 artarak 172.359 oldu. Nüfusu en düşük mahalle 147 nüfus ile Düverlik Mahallesi olurken, nüfusu en yüksek mahalle ise 16.471 kişi ile Ertuğrul Mahallesi olarak açıklandı. Küçük Menderes Havzası üzerindeki verimli topraklara sahip Torbalı, 700’e yakın sanayi kuruluşunun yanı sıra İZBAN ulaşımı, otoyol bağlantısı, konut sayısının artması, kent merkezine yakın ama sakin bir ilçe olması nedenleriyle tercih nedeni oldu.

İŞE GİDİP GELENLER ARTIK YAŞAMAK İÇİN TORBALI’YI TERCİH EDİYOR.

ÖDEDİĞİ vergi, sanayi potansiyeli, tarımsal zenginliği ile İzmir’in rekortmen ilçesi olan Torbalı’nın 2015 yılında 156 bin 983 olan nüfusu, 2016’da 165 bin, 2017’de ise 172 bin olarak açıklandı. Yetkililer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdiler; “Nüfus artışında ulaşım kolaylığı en etkili faktör. İstihdam olanağı var. Tarım ve sanayinin en gelişmiş ilçelerinden biri. İzmir’in merkezinde yaşayıp Torbalı’da işe gidip gelenler artık yaşamak için Torbalı’yı tercih ediyor. Çünkü İZBAN hafif raylı sistemi ile ulaşım 25 dakika. 50 bin işçinin sanayide istihdam edildiği Torbalı’da İZBAN ile birlikte birçok kişi evini Torbalı’ya taşıdı. Bu durum, Torbalı’da ev satış rakamlarına da yansıdı. Bu hareketlilik Torbalı’da konutların kira ve satış fiyatlarını artırdı. Dünya devi markalar Torbalı’da hizmet veriyor.

TORBALI NASIL CAZİBE MERKEZİ OLDU?

İLÇEDE 8 ay önce seferlere başlayan İZBAN, projenin temeli atıldığı günden bu yana nüfus artışında en büyük etken. Torbalı’da ikamet edip, İzmir’de çalışanlar 25 dakika gibi kısa bir sürede işyerlerine ulaşabiliyor. Torbalı’da işletme sayısının 700’e dayanması ile ilçede iş olanağı günden güne artmaya başladı. Göç, yeni konut ihtiyacını da beraberinde getiriyor. İzmir merkezine yakın olmasına rağmen kalabalık ilçelerin gürültüsünden uzak sakin bir kent olan Torbalı, aynı zamanda havalimanına da sadece 30 dakika mesafede. İlçenin otoban ve otoyol bağlantısı var. Türkiye’nin ilk demiryolu olan İzmir-Aydın demiryolu ilçenin içinden geçiyor. Hava alanı 20 ve limana 40 km yakınlıkta. İlçede yapılan kaliteli ve lüks konutların fiyatları, Türkiye ortalamalarının oldukça altında. Bu durum, internet üzerinden araştırma yapan yatırımcı kesimin dikkatini çekiyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.