SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın küçük efeleri Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor

Bu haber 07 Mart 2022 - 22:30 'de eklendi.

İlçede eğitim veren Özel Turuncu Koleji Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi Yıldızlar kategorisinde başarıdan başarıya koşuyor.

İLÇEDE eğitim veren Özel Turuncu Koleji Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi Yıldızlar kategorisinde başarıdan başarıya koşuyor. Turuncu Koleji’nin efeleri hafta sonu Ege-Marmara bölgesinde düzenlenen yarışta Yıldızlar kategorisinde birinci oldu. Rakiplerine göre jüriden daha yüksek puan almayı başaran Torbalılı efeler şampiyon olarak ilçeyi Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı. Turuncu Koleji Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi bir başarıya daha imza attı. Okulun efeleri , önce İzmir birincisi olmuş ve ilçeyi Ege-Marmara bölgesinde düzenlenecek yarışta temsil etmeye hak kazanmıştı.

TURUNCU Koeji’nin minik efeleri hafta sonu Ege-Marmara bölgesinde düzenlenen yarışta diğer okulları geride bırakıp, Yıldızlar kategorisinde birinci oldu. Rakiplerine göre jüriden daha yüksek puan almayı başaran Torbalılı efeler şampiyon olarak ilçeyi Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı. Önümüzdeki haftalarda düzenlenecek olan yarışmada Torbalı’yı temsil edece olan efeler hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor.

ZEYBEK NEDİR?

BATI Anadolu yöresinde zeybek kelimesi iki farklı anlama sahiptir 1930’lu yıllara kadar daha çok efeleri tanımlamak için kullanılmıştır. Zeybekler, yakın bir zamana kadar Ege’nin çeşitli köy ve kasabalarında yaşadılar. Ağalara karşı isyan eden, silahlı ve her zaman halkın yanında olan efeler birçok filme ve kitaba konu olmuştur. Sabahattin Ali’nin kaleme aldığı Kuyucaklı Yusuf ve Yaşar Kemal’in dört ciltlik eseri İnce Mehmed, efelerin hayatından esinlenilerek yazılmıştır. Zeybek oyunun adı da efelerden gelmektedir. Oyundaki birçok figür semboliktir ve efelerin yiğitliklerini anlatır.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.