SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın köylerine yapılan milyonluk evler

Bu haber 04 Haziran 2023 - 23:42 'de eklendi.

Eskiden kimse dönüp bakmazken, şimdi değerleri milyonlarla ifade ediliyor. Huzur ve sessizlik arayanların adresi buralar oluyor.

TÜRKİYE genelindeki en sakin ilçelerin arasında yer alanTorbalı’da kırsal kesimdeki evler gün geçtikçe kıymete binerken, huzur ve sessizlik arayanların adresi oluyor. Eskiden kimsenin dönüp bakmadığı ev ve araların şimdilerdeki değeri milyonlar ile ifade ediliyor.

ÜZERİNDE yıllardır ‘satılık’ ilanı bulunan ve bir türü alıcı bulamayan evler, geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan ve 11 ilde etkili olan, 55 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketi sonrası kıymete bindi. Deprem korkusu yaşayan vatandaşlar kent merkezindeki çok katlı yapılar yerine kırsal mahallelerdeki tek katlı evleri tercih etmeye başladı.

ŞEHRİN keşmekeşinden uzak, doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin birinci adresi haline gelen Aydın kırsalında hem sahibinden hem de emlakçılar aracılığı ile yıllardır kimsenin dönüp bakmadığı eski evler el değiştiriyor. Köylerde sakinliğin yanı sıra toprakla uğraşmanın insanı dinlendirdiğini de dile getiren vatandaşlar aynı zamanda büyük kısmı bahçeli olan evlerin bahçelerinde kendi yiyecekleri sebzeleri yetiştirmenin keyfinin bir başka olduğunu dile getiriyorlar.

SADECE evlerin değil arsaların da değerlendiği kırsal kesimde yapılaşma da son sürat devam ediyor. Arsa satın alan bazı vatandaşlar hazır yapılmış evlerin yanı sıra yeni evler de yaptırıyor. İnşaatların arttığı bölgelerde bazı müteahhitler de villa tarzı evler yapmak içi kolları sıvadı. Gün geçtikçe hareketliliğin ve insan nüfusunun arttığı kırsal kesimlerde uzun yıllardır yaşayan vatandaşlar da yaşanan trafikten oldukça memnun olduklarını belirterek mahallelerinin kıymete binmesinin sevindirici olduğunu belirttiler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.