SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın komşusunda bu pazar şeftali şenliği var

Bu haber 14 Temmuz 2023 - 16:05 'de eklendi.

İzmir’de bereketli topraklarında yetişen meşhur Belevi şeftalisi için, 16 Temmuz Pazar günü Belevi’de Şen Şeftali Şenliği düzenlenecek.

BELEVİ Şen Şeftali Şenliği, üretimi devam ettirme noktasında zorlanan üreticilerin sorunlarına vurgu yapmak, sorunları tarım sektörünün temsilcileriyle birlikte dile getirmek, tüketici grupları ile üreticileri buluşturmak amacıyla bu yıl bir kez daha Selçuk’un Belevi Mahallesi’nde düzenleniyor. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın en lezzetli şeftalileri arasında yer alan Belevi şeftalisinin topraktan ağaca uzanan yolcuğunda, üreticilere katkı sunmak amacıyla düzenlenecek şenlik programında; üretici pazarı, el sanatları, yerel lezzetler, halk oyunları ve konser yer alıyor. Şenlik programı çerçevesinde, bu yıl da Belevi ve Selçuklu üreticilerin ürettiği şeftaliler yarışacak. Yarışmanın sonunda en güzel şeftalinin seçilmesinin yanı sıra, şeftalili lezzetlerde katılımcılarla buluşacak. Üretici pazarında ayrıca yerel üreticiler, ürettikleri ürünleri ve hediyelik eşyaları stantlarda sergileyecek.

BELEVİ Şen Şeftali Şenliği 16 Temmuz Pazar günü saat 16.30’da, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in bisiklet topluluğu ile alana girişi ile başlayacak. Şeftali hasadının ardından kortej, halk oyunları gösterisi ve açılış konuşmaları ile devam edecek şenlik, en güzel şeftali yarışması ile devam edecek. Stant ziyaretleri, Şeftalili Magnolia Yapımı Atölyesi, Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisi ve ödül töreninin ardından üretimi eğlence ile buluşturacak olan şenlik, Umut Sülünoğlu ve Uğur Önür’ün “Ege Türküleri Konseri” ile son bulacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.