SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın ilk ve tek ‘doğa temalı’ eğitim veren anaokulu: Elim Sende

Bu haber 05 Ocak 2023 - 2:33 'de eklendi.

Ertuğrul Mahallesi’nde 2 yıldır eğitim veren ilçenin ilk ve tek doğa temalı eğitim veren kurumu olan Elim Sende Anaokulu, öğrencilerine çevreyi ve doğal kaynakları tanıma, sevme, koruma bilincini kazandırmayı hedefliyor.

KURUM Müdürü Nuray YEŞİL, doğa temalı bir anaokulu olma amaçlarını ise şöyle açıkladı; “Değişen iklimin etkileri, çevre kirliliği ve ekoloji hakkındaki konular artık yerel olduğu kadar evrensel gündemimizde de oldukça yer kaplıyor. Günümüzde farkında olmadığımız bir çok çevresel konunun artık farkındayız, küresel ısınma ve kuraklık, su kaynaklarına ulaşma gibi kaygı verici etkilerini hissediyoruz. Özellikle Covid-19 salgını ile birlikte doğa ve çevre ile ilgili duyarlılık ve doğanın önemi daha artmaktadır.

ÖZEL Elim Sende Anaokulu olarak hedefimiz; Araştırmacı, sorgulayıcı, üretici ve özgür düşünebilen, bireysel başarıyı hedefleyen bireyler yetiştirmek, saplantılardan uzak, gözlem ve sonuçlara dayalı bilimsel gelişmelerin; teknolojiye, topluma ve çevreye etkilerini sezen, bunları değerlendiren bireyler haline getirmek.

HEDEFİMİZ; Öğrencilerimize çevreyi ve doğal kaynakları tanıma, sevme, koruma bilincini kazandırmaktır.

AMACIMIZ; Yapacakları etkinliklerde bilgiye ulaşmaları, yaptıkları uygulamaları günlük yaşantılarına yansıtmaları için onlarla el ele çalışarak sağlam kişiliği olan, sevgiyle davranan, çevresine duyarlı, paylaşmayı bilen bireyler yetiştirmektir” diye konuştu.

ELİM Sende Anaokulu olarak kişisel açıdan çocuğun kendini kabul etme, özgüvenini geliştirme, benlik kavramını oluşturma, sosyalleşmeyi sağlamaya yönelik hedefleri kapsadığını ifade eden Nuray YEŞİL özlerini şöyle sürdürdü; “Kendini ifade edebilen, iletişim becerilerini kullanabilen, başkalarının hakkına saygılı, sorumluluk bilinci gelişmiş, dikkatli, duyarlı ve düşünceli; paylaşmayı bilen, takım ruhunun önemine inanan, doğayı tanıyan, doğaya karşı her zaman saygılı ve bedenine gereken önemi veren bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

ÇOCUKLARIN teknoloji ile kuşatılmış olması düşünüldüğünde kulağa o kadar kötü bir durum gibi gelmeyebilir. Fakat doğadan uzaklaşmak bir anlamda “doğamıza aykırı. Bizim de Özel Elim Sende Anaokulu olarak amacımız; Güçlü çocuklar yetiştirmek, sorunlu bireyleri onarmaktan iyidir, parolasından hareketle  Doğa Temelli Eğitimi temele alarak eğitimimize yön vereceğiz. Doğa ile kısa bir temasın bile çocukların özgüveni ve zihinsel sağlığı üzerinde olumlu etkiler yarattığı bilinen bir olgudur. Doğada olmak çocukların özgüveni, okuldaki uyumunu ve başarısını desteklemekle kalmaz; doğa çocukların yaratıcılığını geliştirir ve değişen dünyada üçün öğretmen olarak görebileceğimiz doğanın çocuklara ihtiyacı var.

OKUL öncesi dönemindeki çocuklar çevresel konularda biz yetişkinlerden daha hassas ve ilgili olduklarından. Özel Elim Sende Anaokulu olarak görevimiz ise onların bu ilgilerini kullanarak, daha kaliteli bir eğitim ortamı sunmak. Bunu da kavramları öğretmekle kalmayıp çocukların doğrudan gözlem yapabilecekleri doğada gözlem yapma şansı vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.