SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın ilk ve tek akredite edilen Orman Okulu: Elim Sende

Bu haber 14 Kasım 2023 - 0:40 'de eklendi.

Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan Elim Sende Anaokulu, kurulduğu günden beri yürüttüğü Doğa Temalı Eğitim sisteminden nihai amacı olan “Orman Okulu” Akreditasyonunu gerçekleştirdi. Eğitim kurumu, 2023-2024 eğitim öğretim yılında artık akredite edilmiş 27.  Orman Okulu olarak yolumuza devam edecek. Torbalı’nın ilk ve tek akredite edilen Orman Okulu (Forest School) artık Özel Elim Sende Anaokulu oldu.

ANAOKULU yetkilileri orman okulu hakkında bilgi verdiler; “Orman Okulu nedir? Sürekli ve düzenli oturumlarla bütünsel büyüme fırsatları sunan, çocuk merkezli, ilham verici bir öğrenme sürecidir.

Peki neden Orman Okulu? Teknolojideki Hızlı Gelişim, Hızla Değişen Yaşam Koşullarımız, Çocuklarımızda Ortaya Çıkan dikkat eksikliği, odaklanma sorunu ve Duygusal Sorunlar, İklim krizi gibi nedenlerden dolayı doğanın önemi daha da arttı.

Yukarıda saydığımız ve sayamadığımız birçok nedenden dolayı tüm dünyada Orman Okulu Eğitim Modeline olan ilgi son yıllarda iyice arttırmıştır. Ülkemizde de Orman Okulu Eğitim Modelini uygulamaya çalışan eğitim kurumlarımızın ve eğitimcilerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Bu çerçevede eğitim kurumlarımızın ve eğitimcilerimizin uluslararası kriterler öncülüğünde takip edecekleri bir programa ihtiyaç duyulmuştur. Bizim de Özel Elim Sende Anaokulu olarak amacımız; Güçlü çocuklar yetiştirmek, sorunlu bireyleri onarmaktan iyidir, parolasından hareketle orman okulu bünyesin de uluslararası kriterler sahip orman okulu bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunacağız.

Peki neden orman okulu orman okulu orman okulu? Günümüzde teknoloji ve kapalı ortamda eğitim öğretime devam eden çocuklar için alternatif bir anlayıştır. Bir anlamda orman okulu eğitimi seansları çocuğu merkezi alarak devam edilir. Alternatif bir öğrenme yaklaşımı olan Orman Okulu, özellikle erken çocukluk eğitimi ile ilişkilendirilen bir açık alan eğitim türüdür. Ancak Orman Okulu, küçük yaştaki çocuklardan özel gereksinim ihtiyacı olanlara, duygusal ve davranışsal güçlükleri olan genç ve yetişkinlere kadar çeşitli gruplarla kullanılabilmektedir. Kısacası Orman Okulu herkes içindi

Orman okulu seansları 3. Seviye orman lideri eğitmeni liderliğinde sürdürülür. Seanslarımızda bir çocuğa bu ne renktir haydi bana yeşil ağaç göster ya da haydi çiçekleri sayalım gibi bir anlayışla eğiteme devam etmiyoruz. Bizim için önemli olan çocuğun bu bilişsel bilgileri kendi deneyimleriyle keşfederek ulaşmasını hedeflemekteyiz. Öğrencinin yapmak istemediği bir aktiveye zorlayarak dahil etmemekteyiz. Orman okulu seanslarında çocuk kendi öğrenme yaşantısını kendisi yapılandırmaktadır. Çocuklar burada merkezde yer almaktadır çocukların hazır bulunuşluk ve ilgileri doğrultusunda eğitime doğal ortamda yer verilmektedir. Düzenli oturumlarla bütünsel büyüme fırsatları sunar. Orman okulu seansları çocuğa bu oturumlar aracılığıyla çocuğun oyun oynamayı keşfetmeyi ve risk almasını destekler. Doğal ortamda eğitim süreçlerinde Çocuk Merkezli bir süreç yönetilir. Çocukların Bütünsel Gelişimleri desteklenir.  Kontrollü Risklerle öğrenme ve gelişim süreçleri desteklenir.

Burada nasıl bir risk söz konusu olabilir ormanlık alanlar yapılandırılmamış olduğu için birçok riski içerisinde barındırmaktadır. Çocukların öğrenme ve gelişimleri için bu riskler önemlidir. Biz Özel Elim Sende Anaokulu olarak çocukların ormanlık alanda kontrollü riskler yaşamalarına eğitimimiz çerçevesinde izin vermekteyiz. Bunun için orman liderlerimiz doğayı ve riskleri çok iyi gözlemleyerek risk analizi yaparak sürece devam etmekteyiz. Özellikle riskli aktiviteler için 1:1 oranı geçerli olduğundan biz orman lideri eşliğinde doğal bir ortamda öğrenenlerden ilham alarak uygulamalı deneyimler yoluyla çocuğun özgüven ve benlik saygısı geliştirmesine olanak tanımaktayız. Orman okulu eğitimi yoluyla yeni ve yaratıcı öğrenciler desteklemek, öğrenme stillerini ve becerilerini sürekli geliştiren bir anlayışa sahiptir. Süreç bilgi toplamanın ötesinde yardımcı olur ve kolaylaştırır öğrencilerin sosyal duygusal ruhsal fiziksel ve entelektüel açıdan çocuğun gelişmesine yardımcı olur. Öğrencilerin bir şey denemeleri ve risk almaları için güvenli yargılayıcı olmayan teşvik edici ve besleyici bir ortam yaratılır.

ÖZEL ELİM SENDE ANAOKULU olarak hedefimiz; Araştırmacı, sorgulayıcı, üretici ve özgür düşünebilen, bireysel başarıyı hedefleyen bireyler yetiştirmek, Saplantılardan uzak, gözlem ve sonuçlara dayalı bilimsel gelişmelerin; teknolojiye, topluma ve çevreye etkilerini sezen, bunları değerlendiren bireyler haline getirmek.

Öğrencilerimize çevreyi ve doğal kaynakları tanıma, sevme, koruma bilincini kazandırmaktır. Yapacakları etkinliklerde bilgiye ulaşmaları, yaptıkları uygulamaları günlük yaşantılarına yansıtmaları için onlarla el ele çalışarak sağlam kişiliği olan, sevgiyle davranan, çevresine duyarlı, paylaşmayı bilen bireyler yetiştirmektir amaç.

“Mükemmel değil merhametli çocuklar yetiştirin. Karıncaları ezmeyen, ağaç dallarını kırmayan, çiçekleri ezip geçmeyen, sevgiyi hissetmeyi ve hissettirmeyi bilen çocuklar…” Bizde Doğan Cüceloğlu’nun   sözlerinden ilham alarak sanal yaşamdan doğaya yönelimi sağlayacak, ezberci eğitimden deneysel ve bütünleştirici eğitime doğru bir öğrenim sistemi vadetmekte, tüm öğrenim materyalleri ve konularının gerçek yaşamın içerisinde yer aldığı ayakları yere sağlam basan bir eğitim modeli sunmaktadır.

Doğada olmak çocukların özgüveni, okuldaki uyumunu ve başarısını desteklemekle kalmaz; doğa çocukların yaratıcılığını geliştirir ve değişen dünyada üçüncü öğretmen olarak görebileceğimiz doğanın çocuklara ihtiyacı var. En geniş anlamıyla orman okulu çocuğun geleceğini şekillendiren bir yaşam felsefesidir.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.