SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın ‘göçebe’ okulu: Sağlık Meslek Lisesi

Bu haber 23 Mart 2022 - 1:03 'de eklendi.

Eski adıyla Sağlık Meslek Lisesi olan Torbalı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2016 yılından bu yana deyim yerindeyse göçebe hayatı yaşıyor.

2016 yılında kentsel dönüşüm nedeniyle Muratbey Mahallesi’ndeki kendi okulundan çıkan eski Sağlık Meslek Lisesi, Tepeköy Mahallesi’nde bulunan ve FETÖ’den boşalan yurt binasında 3 yıl eğitim verdi. Bu binanın depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkınca, liseye yeniden yol gözüktü ve şimdi de eğitim verdiği Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir ilkokul binasına taşındı.

PANDEMİ DÖNEMİNDE SAĞLIKÇILARIN ÖNEMİ BİR KEZ SAHA KANITLANDI

ATÖLYESİ – laboratuvarı olması gereken ve geleceğin sağlıkçılarını yetiştiren böylesine değerli okulun bir ‘ilkokul’ binasına sıkıştırılmasına velilerden de büyük tepki var! Özellikle 2-3 yıllık pandemi döneminde sağlık çalışanlarının ne denli önemli olduğu ortaya çıkarken başarılı öğrencileri yetiştiren İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velileri, artık kendilerine ait bir okul binası istiyor.

BİLGİ YARIŞMASINDA ŞAMPİYON OLDULAR

BU hafta yapılan meslek liseleri arası bilgi yarışmasında, 6 lise arasında birinci olarak İzmir’deki yarı finallere gitmeye hak kazanan İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kıt imkânlara rağmen elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabartıyor. Veliler ise, birçok dalda başarılar elde eden bu öğrencilerin daha iyi şartlarda neler yapabileceklerini ise aşikâr olduğunun altını çizdiler.

KONAK’TAN SELÇUK’A KADAR ALANINDA TEK OKUL

ÖTE yandan, eski adıyla Sağlık Meslek Lisesi olan Torbalı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sadece Torbalı’dan değil çevre ilçelerden de öğrencileri bulunuyor. Hatta, Konak ile Selçuk arasındaki tek resmi sağlık meslek lisesi olarak biliniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.