SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın en fazla tüketilen sebzesi: Enginar

Bu haber 14 Mayıs 2022 - 21:48 'de eklendi.

Sofraların vazgeçilmezi durumundaki enginar Torbalı’da en çok tüketilen sebzeler arasında yer alıyor. İlçede son yıllarda yaygın olarak yetiştirilen enginar hasat sonrası pazarlara ulaştırılarak satışa sunuluyor.

PAZAR payı genişleyen ve vatandaşlar tarafından tüketilmeye başlanınca ilçemizdeki çiftçilerde enginara yönelmeye başladı. İlçede üretilen enginarlar genellikle İstanbul Ankara ve Bursa’ya gönderilirken, Özgörkey ve Tukaş gibi dondurulmuş gıda fabrikalarına da satılıyor. Beslenme uzmanları tarafından karaciğer ve mide dostu olarak lanse edilen enginar, şifa dostu olarak da biliniyor. Torbalı’da yaygın olarak tüketilen enginar, yılın 6-7 ayı sofralardaki yerini alarak, hem üreticisine kazandırıyor, hem de tüketicisine sağlıklı beslenmede faydalı oluyor. Enginar satışlarından oldukça memnun olduklarını ifade eden satıcılar, tüketicilerin ellerini çabuk tutmaları gerektiğini söyleyerek, enginarın Mayıs ayı sonu gibi tezgahlarda yer almayacağını ifade ettiler.

TORBALI, Aslanlar, Eğerci ve Şehitler’de üretimi gerçekleştirilen enginarda yeni dönem için çalışmalar başladı. Çok eski zamanlarda kralların sofrasını süsleyen enginar artık bütün sofralardaki yerini almaya başladı. Pazar tezgahlarında ve büyük market raflarındaki yerini alan enginar, artık herkes tarafından tüketilmeye başlandı. Pazar payı da her geçen gün büyüyor. Bu pazarı gören Torbalılı çiftçilerde bu ürüne yönelmeye başladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.