SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın en büyük ihtiyacı

Bu haber 07 Ocak 2021 - 9:20 'de eklendi.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve resmi gazetede yayımlanarak yasalaşan,  Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Yeni kanuna göre ilçe belediyelerine açık ve kapalı otopark yapma ve işletme yetkisi verildi. Torbalı’nın da en büyük sorunlarından biri olan otopark konusu, yeniden gündeme geldi.

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ RAHATLAR

Torbalı’da günden güne keşmekeş haline gelen şehir içi trafiği, inşa edilecek otoparklarla çözüme kavuşur. Tepeköy Mahallesi, Ertuğrul Mahallesi, Torbalı Mahallesi ve Ayrancılar’da acil ihtiyaç haline gelen otopark konusunda Torbalı Belediyesi’nin harekete geçmesi bekleniyor. 2 hatta 3 sıra park yapılan yoğun caddelerde, caddelerin de dar olması sebebiyle sık sık trafik kilitleniyor. Bu durumdan hem vatandaşlar, hem de esnaf oldukça şikayetçi.

OTOPARK HARÇLARI TORBALI’DA KALACAK

Düzenlemeyle bölge otoparkı yapma yetkisi ilçe belediyelerine verildiğinden, imar mevzuatı uyarınca belediyelerin otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirlerin büyükşehir belediyesine aktarılması uygulamasına son veriliyor. İmar mevzuatı uyarınca belediyelerin otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirler 5 yıllık imar programına göre hazırlanan kamulaştırma projesi karşılığında bölge otoparkı için gerekli arsa alımları ile inşasında kullanılacak, bu gelirler söz konusu amaç dışında kullanılamayacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.