SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın doğal güzelliği: Su kemerleri

Bu haber 12 Ocak 2021 - 9:17 'de eklendi.

Torbalı’da en az 300 yıllık olduğu düşünülen su kemerleri hayranlık uyandırıyor

TORBALI’NIN doğal güzellikleri kendilerine hayran bıraktırıyor. Hemen hemen her noktası keşfedilmeye değer olan Torbalı’da en az 300 yıllık olduğu düşünülen su kemerleri de mevcut. Bu su kemerleri Helvacı Mahallesi’nde. Doğasıyla kendine hayran bırakan Helvacı’da 2 adet tarihi su kemeri bulunuyor.

ZAMANA meydan okuyan, görünüşüyle iç ısıtan kemerlerin 1700 yılından bu yana süre geldiği tahmin ediliyor. Torbalı’da bile pek az kişi tarafından bilinen su kemerlerinin restore edilmesi ve turizme kazandırılması için Helvacı Köyü Derneği girişimlere başlayacak.

HELVACI Mahallesi’ne eski yıllarda su getirdiği tahmin edilen su kemerleri Torbalı için tarihi bir zenginlik. 1700’lü yıllarına ait olduğu düşünülen, Bu değerli yapılar yıllar içinde tarihi eser meraklıları tarafından biraz yıpratılsa da günümüze kadar ulaşmış.

GÖRÜNTÜSÜYLE büyüleyen, özellikle bahar aylarında kartpostallık fotoğraflara imza atan su kemerlerinin onarılıp, ilçe turizmine kazandırılması Torbalı için de yapılmış en büyük iyiliklerden biri olacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.