SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın % 54.8’i ilkokul seviyesinde olduğu ortaya çıktı

Bu haber 20 Ağustos 2023 - 9:34 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen’in açıkladığı verilere göre Torbalı’da yaşayan vatandaşların yüzde 54.8’i ilkokul seviyesinde olduğu belirtildi

ACI gerçek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen açıklamalarından sonra ortaya çıktı. Sözen, İzmir’in 18 ilçesinin eğitim ortalaması ilkokul, 6’sı lise, 6’sı lisans seviyesinde olduğunu dile getirdi.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen’in açıkladığı verilere göre; Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Dikili, Karabağlar, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Ödemiş, Selçuk, Tire, Torbalı ilkokul eğitim seviyesinde.

TORBALI’DA yaşayan vatandaşların Torbalı yüzde 54.8’i ilkokul seviyesinde olduğu belirtildi. Açıklanan verilere göre Torbalı’da yaşayan her iki kişiden bir tanesi ilkokul seviyesinde.  Ayrıca Torbalı İzmir genelinde eğitim seviyesi en düşük 7’nci ilçe olarak açıklandı.

‘BU MODEL CİNAYETTİR’

SON 20 yılda İzmir’de eğitim adına hiçbir yatırım yapılmadığını dile getiren Aytekin Sözen, “Bu verilerin yanı sıra Türkiye’nin okul öncesi eğitim ortalaması 20,6. İzmir’de ise bu ortalama 16,3. İzmir’in ortalamaları Türkiye çapında çok büyük. Son 20 yıldır İzmir’de MEB eliyle okul bile yapılmamış. Biz Türkiye’de ikili eğitim yapan nadir kentlerden birisiyiz” dedi.

SÖZEN, ikili eğitim modelini ‘cinayet’ olarak tanımlayarak “İkinci öğretimde öğrenciler okula gitmek hava karanlıkken evden çıkıp derse başlıyorlar. Çocuklar gece uyuduklarında büyürler. Biz o çocukları sabah 6 buçukta kaldırıp 7 buçukta derse başlatıyoruz. Bir de bu yetmezmiş gibi öğlen derse başlayıp 20.00’da okuldan çıkarıyoruz. Biz ikili eğitimden tekli eğitime geçmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.