SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’nın 3 köyünde bakkal bulunmuyor!

Bu haber 22 Haziran 2022 - 2:47 'de eklendi.

Her alanda istatistiki rakamlarla ülke gündemine gelen Torbalı’nın 60 mahallesi arasında sadece üç köy de bakkal ya da market bulunmuyor. Bu köylerde alışveriş ihtiyacı ilçe merkezinden ya haftalık karşılanıyor ya da aylık.

KÜÇÜK Menderes Havzası’nda büyük marketler zincirinin ve AVM’lerin en çok kepenk açtığı ilçe konumunda bulunan Torbalı’nın Sağlık, Ormanköy ve Bülbüldere Mahallelerinde market veya bakkal maalesef yok.

KÖYLERDE bulunan ve yıllarca hizmet veren tek bakkallar yoğun nüfus göçünden ötürü iş yapamaz hale gelmesi nedeniyle yıllar içinde kepenk kapattı. Mahalleliler, bakkalları olmadığı için alışveriş ihtiyaçlarını seyyar pazarcılar vasıtasıyla ya da ilçe merkezinden karşıladıklarını belirtti. Bakkalı bulunmayan köylerden olan Sağlık’ta muhtarlığa ait kahvehanenin hizmet verdiğinin altını çizen mahalleliler, 135 civarında bulunan bölge halkının geçimini tarım ve hayvancılıkla sürdürdüğünü vurguladı.

TORBALI’DA İZBAN’a ait 5 istasyondan birine ev sahipliği yapmaları nedeniyle ilçede faaliyet gösteren emlakçıların bölgeyi mercek altında tuttuğunu sözlerine ekleyen Sağlık’ta oturan köylüler, “Sürekli köyümüze birileri gelip-gidiyor ama köyümüzün tek işletmesi olan kahvehane 1950’li yıllarda açılmış. O günden bu yana neredeyse her yıl 2 defa sahipleri değişti. Son olarak yapılan ihaleye kimse girmediği için muhtarlığa kaldı” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.