SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı vekilden çağrı: Kemeraltı Esnaf Odası kurulsun!

Bu haber 19 Eylül 2023 - 10:56 'de eklendi.

İzmir İktisat Kongresi Binası’nda Ahilik Haftası programında konuşan AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kemeraltı’nın ticari yaşamdaki önemine dikkat çekti. Kaya, Kemeraltı’nın yenden projelendirilmesi için kurulan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’n başkanlığını yaptığı TARKEM’e alternatif bir oda kurulmasının gerekli olduğunu belirtti.

İZMİR’DE 36’ncısı düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban yılın kalfa ve çırağına ahilik önlüklerini giydirdi. Bu sene İzmir’de yılın ahisi olarak berber Muammer Zeybek seçilirken yılın kalfası ödülüne kadın kuaförü Azra Nur Kalmaz layık görüldü. Yılın çırağı ise Ömer Akman oldu. Yılın ahilerine ahilik kıyafetlerini Vali Dr.Süleyman Elban giydirdi. Programa İzmir Valisi Süleyman Elban’ın yanı sıra, AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İESOB Başkanı Yalçın Ata, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu katıldı.

VALİLİK KOORDİNASYONUNDA OLMALI

AK PARTİ İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ve ticaret odalarının bünyesinde bulunduran ve Kemeraltı’nın yeniden projelendirilmesi konusunda çalışmalar yapan TARKEM’e alternatif bir oda kurulması gerektiğini anlattı. Kaya, odanın valilik koordinatörlüğü öncülüğünde kurulması için Süleyman Elban’a da çağrı yaptı.

KAYA sözlerine şöyle devam etti: “Bugün, Kemeraltı’nı tartışıyoruz. Tartışmada olmayan tek kesim esnaf. Buradan Yalçın Başkana teklifim Kemeraltı Esnaf Odası’nın kurulmasıdır. Bu kültürün içinden yetişmiş sayın valimiz var. Kendisinin koordinasyonunda planlamamız ve Kemeraltı’nı bir şirkete bırakmamız gerekmiyor. Dün ve bugün esnafımızın yanında olduk. Sizin sesiniz olmaya devam edeceğiz. Ahilik Haftası kutlu olsun”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.