SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı üreticinin tercihi değişiyor

Bu haber 18 Temmuz 2022 - 23:40 'de eklendi.

İlçede üreticiler istedikleri kar oranını almamaları nedeniyle alternatif ürünlere yöneliyor. Çiftçiler sebze ve meyve üretimini bırakarak süs bitkileri işine girmeye başladı.

İLÇEDE makine, tekstil, gıda gibi sektörler başta olmak üzere çok sayıda alanda üretim yapan fabrikaların sayısının artmasıyla birlikte son verilere göre ihracatta 66 ili geride bıraktık. Sanayi tesisleriyle büyüyen ekonomik atılımlara tarım ve hayvancılığında eklenmesiyle beraber Torbalı’da her mesleğe iş imkanı sağlanıyor. Bölgedeki en eski meslek dallarından olan tarımsal faaliyetler ise yılın her dönemi popülerliğini koruyor.

KIŞ döneminde pırasa, kereviz, karnabahar en fazla ekim alanlarına sahip olurken yaz aylarında ise üreticilerin tercihi domates, tane mısır, pamuk, biber ve karpuzdan yana oluyor. Birbirinden farklı ürünlerin ekildiği Torbalı’nın verimli tarım arazilerinde her sezon ekim ve hasat yapılıyor.

ARAZİLERİNİ bir an bile olsun boş bırakmayarak üretimden vazgeçmeyen çiftçiler sayesinde İlçede mevsimine göre taze ürün bulmak kolay oluyor. İlçenin ekonomik faaliyetlerinde büyük öneme sahip tarımsal üretimde plansız ekim ve aracıların fiyat politikası nedeniyle üreticilerin tercihleri değişmeye başladı.

SÜS BİTKİLERİ REVAÇTA

TORBALI’DAKİ üreticiler hasattan istedikleri oranda verim elde edemedikleri durumlarda farklı sektörlere yöneliyor. Tarımsal faaliyetlere ara verenlerin ikinci tercihi ise hayvancılık oluyor. Üreticiler artan üretim maliyetleri ile her geçen yıl kar oranı düşen mahsullerine istedikleri oranda zam yapamıyor.

BÜTÜN olumsuzluklara rağmen her ekim döneminde yeni umutlarla ekim yapan üreticilerin bir kısmı yeni park, bahçelerinin tasarımında kullanılan süs bitkilerine yöneldi. İlçedeki çiftçiler sebze, meyve hasadına kıyasla daha fazla kar bırakan çim ve çeşitli çiçek yetiştiriciliği yapmaya başladı. Diğer toprak mahsullerine oranla yılın her döneminde hasadı yapılan süs bitkileri Türkiye’nin her noktasına gönderiliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.