SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı üreticilerin tercihi Holstein ineği

Bu haber 24 Ocak 2023 - 10:33 'de eklendi.

İlçe için büyük bir öneme sahip hayvancılık sektöründe süt üreticilerinin en fazla tercih inek cinsinin başında Holstein geliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürü Hakan Karakaya süt üretiminde Holstein ineğini tercih eden besicilerin oranının yüzde doksana yakın olduğunu ifade etti

DEVLET teşviki ve kredilerinin artması ile hayvancılık faaliyetleri gün geçtikçe önem kazanıyor. Özellikle büyükbaş hayvancılık faaliyetlerinin önem kazandığı, besi çiftliklerinin artması ile dikkat çekiyor.  Besiciler aldıkları desteklerle geleneksel hayvancılığı bırakarak işlerini daha sistematik hale getiriyor. Profesyonel besicilik olarak bilinen çiftliklerde büyük ölçekli yapılan hayvancılık faaliyetleri yapılıyor.

Torbalı’daki besicilerin büyük çoğunluğu da profesyonel besicilik yapıyor. Eski usullerle yapılan hayvancılığın yok denilecek kadar az olduğu bölgede besiciler makineler yardımıyla süt sağımı, yemin hazırlanması gibi pek çok işi yapıyor. Profesyonel hayvancılığa geçilmesiyle süt üretimi yapan besicilerin en fazla tercih ettikleri inek türü de netlik kazandı.

ARTAN üretim maliyetlerine rağmen Torbalıdaki hayvancılık faaliyetlerinde büyük oranlarda azalma yaşanmıyor. İlçedeki mandıra ve süt işleme tesislerine süt gönderen üreticiler onlarca inek çeşidinin arasından Holstein ile süt üretimi yapıyor. Holstein ineği ile yapan üreticilerinin yüzde doksanın üzerinde olduğu öğrenildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.