SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı üreticilerin kâbusu: Domuz

Bu haber 06 Ekim 2022 - 8:50 'de eklendi.

Sürüler halinde dolaşan domuzlar yine köylere dadandı. Tarlalara girerek çiftçilere büyük ölçüde zarar veren yaban hayvanları için üreticiler silahlanıyor

DAĞLARDA aç kalan ve beslenmek için ovalara inen yabani hayvan nedeniyle başta Arslanlar, Taşkesik başta olmak üzere birçok dağ mahallesinde çiftçiler uyku nedir bilmiyor. Bölgede avlanmanın yasak olması nedeniyle sayıları artan domuzlar, tilkiler üreticilerin tarla ve bahçelerde nöbet tutmasına neden oluyor. Arslanlar, Ahmetli, Özbey, Kaplancık, Yeniköy, Sağlık ve Subaşı bölgelerinde domuzların sıklıkla tarlalara girip zarar verdiği belirtiliyor. Ayrıca son zamanlarda en sık görülen yabani hayvanların arasına tilki de eklendi. Doğal ortamlarında yiyecek bulamayan tilkiler araba ışıklarını takip ederek yollara çıkıp kazalara davetiye çıkarıyor.

DOMUZ NÖBETİ

Özellikle kırsal mahallelerde mahsullere zarar veren yaban domuzlarıyla baş edemeyen çiftçileri çareyi silahlanmakta buldu. Üreticiler, domuzların ekili tarlalarına dadandığını ve ürünlerini talan ettiğini söyledi Domuzların istilasına uğrayan ovada, yapılan incelemelerde ürünlerde büyük ölçüde zarar meydana geldiği belirtiliyor. Kendilerince çeşitli önlem alan yüzlerce üretici kalıcı çözümlerin uygulanmasını istiyor. Silahlanıp, domuz görür görmez vuran üreticiler bu duruma mecbur kaldıklarını ifade etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.