SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı üreticiler, domates hasadından edilen zararı pırasadan karşıladı

Bu haber 09 Şubat 2021 - 22:07 'de eklendi.

Pırasa kış sezonunda bu yılda en çok ekim yapılan ürün oldu. Hasadı devam eden pırasa,  üreticinin gözdesi oldu.

YILIN 12 ayı ekim ve hasadın yapıldığı verimli tarım arazileri hiçbir sezon boş kalmıyor. Üreticiler her mevsim arazilerine farklı ürünlerin ekimini yaparak ilçedeki tarımsal faaliyetleri aralıksız sürüyor. Artan üretim maliyetleri ve aracıların uyguladığı fiyat politikalarıyla kar oranı iyice düşen çiftçiler, bu sene domates hasadından zarar etti.

DOMATESİN tarladan çıkış fiyatının maliyetini çıkarmamasıyla hasat bekleyen domatesler tarlada kaldı. Son yılların en düşük fiyatını gören domates üreticileri sürerek kış mahsulleri için ekim takvimini erkene aldı.

KIŞ DÖNEMİNDE EN FAZLA EKİLEN ÜRÜN PIRASA OLDU

TORBALI’DA tarım arazilerinde yazın domates kışın ise pırasa en fazla ekiliyor. Domates ve pırasa Avrupa ülkelerine ihraç edilmesinden dolayı üreticiler tarafından tercih ediliyor. Tarım arazilerinde kış dönemi için en fazla ekilen ürün pırasa oldu. Bir önce ki sezon plansız ekim ve şiddetli esen rüzgarlar sebebiyle tarladan çıkış fiyatı bir liraya kadar düşen pırasanın istenilen boy ve uzunluğa gelmesiyle geçtiğimiz aylarda hasadı başladı.

TARLADAN çıkış fiyatı 1,5 lira olan pırasa, yurt dışından gelen talep doğrultusunda soğuk hava araçlarıyla ihraç ediliyor. Pırasa üreticisi Mustafa Emir, pırasada bu sene umutlu olduklarına değinerek “Geçtiğimiz sene pırasanın ekilmediği tarım arazisi hemen hemen yoktu. Çok fazla alana ekilmesiyle pırasanın fiyatı düştü.

TARLADAN çıkış fiyatı ortalama 3 lira olan pırasanın fiyatı bir liraya kadar gerilemişti. Ancak bu sene pırasa, beklentilerimize yakın bir fiyattan alıcı buldu. Domates hasadındaki zararımızı pırasa hasadından kapatmaya çalışıyoruz“ dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.