SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı üretici, mahsulünün verimini ‘tavuk gübresi’yle arttırıyor

Bu haber 14 Temmuz 2022 - 3:40 'de eklendi.

İlçedeki birçok tarlada ekim devam ederken çiftçiler verimin artırılması için çeşitli yollara başvuruyor. Kimi tarlalarda tavuk gübreleriyle gübrelenirken bir tarlada da Torbalı’nın alışık olmadığı toprak üstü naylon sistemi görüldü. Verimi artırmak amacıyla kullanılan bu iki yöntem hasat sezonunda üreticinin yüzünü güldürüyor.

HEMEN hemen her tarla tavuk gübresini makine yardımıyla tarlalara dökerken bazı tarlalarda da toprak üstü naylonlama yapıldığı görüldü. Çilek yetiştiriciliğinde de kullanılan bu yöntemle tarlaya biber ekildiği öğrenildi.

ÖTE yandan tavuk gübresini tarlalarda sürekli kullandıklarını ifade eden çiftçiler, “Tavuk gübresi toprağın tarıma elverişli olmasını ve su tutma kapasitesini yükseltir. Organik tavuk piliç gübresi uzun süre toprakta kalarak, bitki besin maddesi olarak etkisini gösterir. Bitkilerin yukarıda saymış olduğumuz element ihtiyaçlarını karşılar. Torağın besin kalitesini arttırır. Organik tavuk gübresi,  tarımda ürün artışı sağlamasına yardımcı olur. Organik tavuk gübresini organik tarım veya tarımla uğraşan çiftçiye iyi anlatılarak kullanılmasını sağlamamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.