SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı sanatçı Sercan Filiz, ‘İllüzy@nılsama’ adlı kişisel sergi daha açtı

Bu haber 13 Temmuz 2021 - 1:55 'de eklendi.

Torbalı Emlakçılar Derneği (TOREMDER) Başkanı Serkan Filiz’ın kardeşi de olan Torbalılı sanatçı Sercan Filiz ‘sanal ortamda’ sergi açtı.

Ankara’da pandemi sürecinde sanatsal ve akademik çalışmalarını sürdürerek sergilere, sempozyumlara, yarışmalara katılımlarını hız kesmeden devam eden, devlet ve uluslararası birçok ödüllere sahip torbalılı sanatçımız ‘Sercan Filiz’; yapmış olduğu son eserleri ile “İLLÜZY@NILSAMA’’ isimli dikkat çeken yeni bir kişisel sergi daha açtı. Sanatçının seramik ve heykel alanında açtığı bu sergisinde toplamda 32 eseri bulunuyor. Bunların arasında devlet ve uluslararası ödüllere sahip heykelleri de yer almaktadır. Sanatçı; seramik, heykel, resim, grafik gibi 4 önemli ama farklı disiplini bir araya getirerek sanat alanında dikkat çeken eserler ortaya koyuyor. Son dönem eserlerinin üzerinde sadece çizgileri kullanan sanatçı, bu çizgiler ile izleyicinin bilinç altında bir illüzyon yaratarak insan portreleri oluşturuyor.

ÇİZGİLERİN ALTINDA KESİNLİKLE BİR FOTOĞRAF BULUNMAMAKTADIR

Sercan Filiz, “…eserlerimin üzerinde sadece incelip kalınlaşan, basit, siyah beyaz çizgiler bulunmaktadır. Bu çizgilerin yan yana gelmesiyle eser üzerinde oluşan lekeler ve gölgeler, insan zihninde bir illüzyon yaratarak, orada bir kişinin portresi olduğu yanılgısına düşürmektedir. Herhangi bir şekilde çizgilerin altında kesinlikle bir fotoğraf bulunmamaktadır. Bu yüzden bu durum izleyiciyi şaşırtmaktadır. Esere yakından baktığında sadece ince kalın çizgiler gören, ancak eserden uzaklaştıkça bu çizgilerin netleşerek bir portreye dönüşümünü hisseden izleyici; bir yandan bu olayın nasıl olduğunu anlamaya çalışırken diğer yandan da kendisini anlam veremediği bir illüzyonun içinde olduğunu hissetmektedir. Eserin karşısında şaşırmış ve kendisini eser üzerinde düşünmeye zorlayan izleyiciyi gördüğümde, amaçlarımdan birine ulaştığımı düşünmekteyim.”

1-14 TEMMUZ 2021 TARİHLERİ ARASINDA ÇEVRİMİÇİ ( ONLINE) OLARAK ZİYARET EDİLEBİLECEK

Bu sergi pandemi sürecinde olduğu için çevrimiçi (online) olarak farklı bir yaklaşım ile sergileniyor. Sergiyi 1 Temmuz 2021 – 14 Temmuz 2021 tarihleri arasında Türk Seramik Derneği’nin resmi sitesi ‘http://turkser.org.tr/’ adresine tıklayıp çevrimiçi (online) olarak istediğiniz zaman telefonunuzdan, bilgisayarınızdan veya tabletinizden ziyaret edilebilecek. Sergiye hızlı giriş için likler; http://turkser.org.tr/ ile https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/7143814/sercan-filiz-ill%C3%BCzynilsama

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.