SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı öğrenciler soba üretip, deprem bölgesine gönderiyorlar

Bu haber 13 Şubat 2023 - 22:39 'de eklendi.

Torbalı Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde afet bölgelerine gönderilmek üzere soba üretimine başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya, öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi.

DEPREM bölgesindeki ısınma ihtiyacı için Torbalı Harun Şenözüar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, çadır tipi teneke soba üretimini sürdürüyor. Bugüne kadar onlarca adet çadır tipi soba üreten öğrenci ve öğretmenler, metal saç tedariki sağlandığı sürece üretime devam edeceklerini açıkladılar.

DEPREM sonrası öğrencileri ile birlikte üretime başladıklarını ifade eden Metal bölümü öğretmenleri, “Şu anda atölyelerimizde soba imalatı yapıyoruz. Malzeme bulduğumuz sürece üretime devam edeceğiz. İhtiyaç olduğu sürece biz her an hazırız. Deprem bölgesinde ölenlere rahmet, sağ kalanların ise Allah yardımcıları olsun.” dedi.

ÇADIR ve açık alanlarda ısınma ihtiyacını karşılamak üzere özel yapım sobalar kamp tipi. Çadırlarda odun ile yakılabilecek sobaların özelliği bulunduğu ortamı çabuk ısıtması, pratik olması, büyük ebat odunların da haznesine sığması, hafif olması ve kurulumunun kolay olması.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.