SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı galericiler, otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kilometre şartını destekliyor

Bu haber 19 Ağustos 2022 - 9:03 'de eklendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile ikinci el otomobil satışına 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirildi. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak düzenleme Ticaret Bakanlığı tarafından 6 ay daha uzatılabilecek. Torbalılı galericiler ise, kararı desteklediklerini açıkladılar.

TİCARET Bakanlığının ikinci el otomobil ve arazi taşıtlarının satışına yönelik düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlık tarafından hazırlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yer aldı.

BAKANLIK 6 AY DAHA UZATABİLECEK

AA’NIN haberine göre; ikinci el kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını veya satışını, ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023 tarihinden önce doğrudan veya dolaylı olarak yapamayacak. Bakanlık, bu tarihi 6 aya kadar uzatmaya yetkili olacak. İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler adına bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının ise 15 Eylül 2022 tarihine kadar pazarlanması veya satılması mümkün olacak. Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütecek.

İZMİR-Aydın asfaltı üzeri yeni belediye binası karşısında hizmet veren Sercan Otomotiv sahibi Sercan Tucan kararı desteklediklerini ve vatandaşın yararına olacağını söyledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.